Investeerder wenst dat Sony haar entertainment-tak afstoot

Een rijke en bekende investeerder uit Amerika heeft Sony voorgesteld om het bedrijf op te splitsen om zo meer focus te krijgen op de consumenten elektronica. Sony zou er volgens de investeerder goed aan doen om haar muziek en film-tak af te stoten.

Sony Xperia ZR

Sinds de nieuwe topman bij Sony aan het roer is, is het bedrijf druk bezig geweest om weer winstgevend te worden. Dit is inmiddels groot en deels gelukt, al moet er nog wel veel werk verzet worden. Desondanks hebben ook investeerders een zegje in de nieuwe koers van het bedrijf en de eerste begint nu ideeën te opperen. De bekende en rijke investeerder, Daniel S. Loeb, heeft volgens The New York Times een brief bij de CEO van Sony afgeleverd met daarin een voorstel tot een koerswijziging. Loeb bezit met zijn bedrijf 6.5 procent van de aandelen in Sony en is daarmee de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Volgens Loeb zou Sony er verstandig aan doen om haar financiële-tak, haar film-tak en haar muziek-tak af te stoten. Dit zou het bedrijf, en diens aandeelhouders, niet alleen veel geld opleveren dankzij de verkoop hiervan, maar ook meer focus in het bedrijf krijgen richting consumenten elektronica. Probleem hiermee is wel dat de muziek en film-tak, net als de financiële-tak, de melkkoe zijn van Sony en deze onderdelen qua waarden 40 procent van het bedrijf vertegenwoordigen.

Sony heeft nog niet officieel gereageerd op het voorstel van diens investeerder. Desondanks heeft de CEO van Sony de brief inmiddels onder ogen gekregen en zal het bedrijf binnenkort erop gaan reageren.

Update op 14/05/2013 om 10:10 uur:

Sony heeft inmiddels een statement vrijgegeven aan Reuters. Het bedrijf merkt op dat de bedrijfsonderdelen niet in de verkoop staan en dat ze belangrijk zijn voor de groei van het bedrijf.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters