'Investeerders vragen om ontslag Nokia CEO'

Investeerders van Nokia zouden niet langer meer tevreden zijn over de prestaties van haar CEO. Olli-Pekka Kallasvuo zou door verschillende analisten gevraagd zijn om zijn functie neer te leggen.

 Olli-Pekka Kallasvuo

De CEO van Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, zou volgens Reuters in zwaar weer verkeren. Zijn positie zou wankelen binnen het bedrijf omdat de prestaties van Nokia te wensen over laten. Analisten kwamen vooral na de jongste kwartaalcijfers in beroering omdat de cijfers lager waren dan ze hadden verwacht. Ook heeft Nokia moeite met het vinden van een geschikt antwoord voor BlackBerry-telefoons en de iPhone van Apple. Analisten waren dan ook niet gecharmeerd van het nieuws dat Symbian^3 vertraagd was tot augustus en de Nokia N8 kon hen dan ook niet gerust stellen omdat het toestel qua interface nog steeds niet op zou doen voor haar concurrenten, aldus analisten en investeerders.

Aangezien de markt voor mobieltjes weer aantrekt en Nokia hiervan maar amper weet te profiteren menen veel investeerders dat het tijd wordt voor nieuw bloed aan de top. De CEO is momenteel al dertig jaar werkzaam voor Nokia, waarvan vier jaar als CEO. De weg die Nokia nu ingeslagen is, is die van de services. Het probleem hiervan zou zijn dat er grote investeringen plaatsgevonden hebben voor deze weg maar dat de inkomsten van deze nieuwe platformen op zich laten wachten en dat is direct terug te zien in de cijfers. De kans lijkt klein dat de CEO zijn werk neer zal leggen maar duidelijk is wel dat analisten steeds minder waardering hebben voor het aandeel Nokia en dat het bedrijf binnen afzienbare tijd dient te presteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters