'Investeerders vragen om ontslag Nokia CEO'

Investeerders van Nokia zouden niet langer meer tevreden zijn over de prestaties van haar CEO. Olli-Pekka Kallasvuo zou door verschillende analisten gevraagd zijn om zijn functie neer te leggen.

 Olli-Pekka Kallasvuo

De CEO van Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, zou volgens Reuters in zwaar weer verkeren. Zijn positie zou wankelen binnen het bedrijf omdat de prestaties van Nokia te wensen over laten. Analisten kwamen vooral na de jongste kwartaalcijfers in beroering omdat de cijfers lager waren dan ze hadden verwacht. Ook heeft Nokia moeite met het vinden van een geschikt antwoord voor BlackBerry-telefoons en de iPhone van Apple. Analisten waren dan ook niet gecharmeerd van het nieuws dat Symbian^3 vertraagd was tot augustus en de Nokia N8 kon hen dan ook niet gerust stellen omdat het toestel qua interface nog steeds niet op zou doen voor haar concurrenten, aldus analisten en investeerders.

Aangezien de markt voor mobieltjes weer aantrekt en Nokia hiervan maar amper weet te profiteren menen veel investeerders dat het tijd wordt voor nieuw bloed aan de top. De CEO is momenteel al dertig jaar werkzaam voor Nokia, waarvan vier jaar als CEO. De weg die Nokia nu ingeslagen is, is die van de services. Het probleem hiervan zou zijn dat er grote investeringen plaatsgevonden hebben voor deze weg maar dat de inkomsten van deze nieuwe platformen op zich laten wachten en dat is direct terug te zien in de cijfers. De kans lijkt klein dat de CEO zijn werk neer zal leggen maar duidelijk is wel dat analisten steeds minder waardering hebben voor het aandeel Nokia en dat het bedrijf binnen afzienbare tijd dient te presteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters