Investeringsbank ziet Nokia weer zitten

Hoewel Nokia het zwaar heeft, in de overgangsperiode tussen twee besturingssystemen voor zijn smartphones, en het aandeel niet veel meer waard is op de beurzen, heeft de Canadese investeringsbank RBC Capital Markets de waardering voor Nokia verhoogd.

Nokia Windows phone

Analist Mark Sue van de bank meldt dat het niet zo slecht gaat met Nokia als aanvankelijk werd verwacht. Er worden nog altijd flink wat Symbiantelefoons verkocht, en ook de dualsimtelefoons in de derde wereld gaan grif van de hand. Het aandeel staat nu op nog geen zes dollar op de Amerikaanse beurs en iets meer dan drie euro op de AEX, maar dat kan makkelijk negen dollar worden, meldt Sue.

De recente uitlating van Nokia-CEO Elop dat de resultaten van Nokia ‘bijzonder teleurstellend’ zijn, wordt gelogenstraft door enkele belangrijke feiten. De belangrijkste is dat er 100 miljoen apparaten zijn verkocht in het derde kwartaal, in plaats van 89 miljoen, zoals eerder werd verwacht.

Voorts vindt Sue dat het aandeel Nokia momenteel simpelweg te laag staat, ten opzichte van de werkelijke waarde van het bedrijf. Het aandeel verkochte Symbiantelefoons is lang niet zo sterk gedaald als eerder werd gedacht. In de derde wereld worden de dualsimtelefoons goed verkocht, en het komt zeker weer helemaal goed met Nokia zodra vlak voor de feestmaand december de eerste Windows Phone-telefoons de markt op komen, verwacht de analist. De reacties op dit nieuwe besturingssysteem – dat bij Nokia het eerst op een toestel zal worden gepresenteerd dat op de N9 lijkt – noemt hij ‘bemoedigend’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters