Investeringsbank ziet Nokia weer zitten

Hoewel Nokia het zwaar heeft, in de overgangsperiode tussen twee besturingssystemen voor zijn smartphones, en het aandeel niet veel meer waard is op de beurzen, heeft de Canadese investeringsbank RBC Capital Markets de waardering voor Nokia verhoogd.

Nokia Windows phone

Analist Mark Sue van de bank meldt dat het niet zo slecht gaat met Nokia als aanvankelijk werd verwacht. Er worden nog altijd flink wat Symbiantelefoons verkocht, en ook de dualsimtelefoons in de derde wereld gaan grif van de hand. Het aandeel staat nu op nog geen zes dollar op de Amerikaanse beurs en iets meer dan drie euro op de AEX, maar dat kan makkelijk negen dollar worden, meldt Sue.

De recente uitlating van Nokia-CEO Elop dat de resultaten van Nokia ‘bijzonder teleurstellend’ zijn, wordt gelogenstraft door enkele belangrijke feiten. De belangrijkste is dat er 100 miljoen apparaten zijn verkocht in het derde kwartaal, in plaats van 89 miljoen, zoals eerder werd verwacht.

Voorts vindt Sue dat het aandeel Nokia momenteel simpelweg te laag staat, ten opzichte van de werkelijke waarde van het bedrijf. Het aandeel verkochte Symbiantelefoons is lang niet zo sterk gedaald als eerder werd gedacht. In de derde wereld worden de dualsimtelefoons goed verkocht, en het komt zeker weer helemaal goed met Nokia zodra vlak voor de feestmaand december de eerste Windows Phone-telefoons de markt op komen, verwacht de analist. De reacties op dit nieuwe besturingssysteem – dat bij Nokia het eerst op een toestel zal worden gepresenteerd dat op de N9 lijkt – noemt hij ‘bemoedigend’.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters