NS en ING testen reizen met iPhone: Invisible Tickets

Android-gebruikers kunnen al een tijdje de OV-chipkaart op hun mobiele telefoon gebruiken. iPhone-gebruikers vallen buiten de boot, maar dat duurt niet lang meer. NS en ING zijn stilletjes een proef gestart waarbij je met je iPhone kunt reizen. Geen OV-chipkaart nodig.

De dienst heet ‘Invisible Tickets’ en wordt momenteel door een klein aantal reizigers getest. Via de website van de proef is het mogelijk om je aan te melden, maar een garantie dat je toe wordt gelaten tot de proef is er niet. Wij hebben ons in ieder geval aangemeld.

Weinig details over Invisible Tickets bekend

Hoe de dienst technisch werkt is nog niet bekend. Er lijkt in ieder geval Bluetooth-tracking gebruikt te worden, want de site kopt “Leave your OV-chipcard at home”. Verder lezen we dat je ook niet meer kunt vergeten om in- of uit te checken. Mogelijk zetten NS en ING ook NFC in, want sinds iOS 11 is het beperkt mogelijk om NFC-tags te lezen met iOS-apparaten.

OV-chip mobiel voor Android flopt

Android-gebruikers kunnen sinds vorig jaar met hun smartphone inchecken en betalen bij NS. Dat liep echter al snel uit op een flop. Het aanmeldproces was erg omslachtig, er waren verschillende apps en een nieuwe simkaart nodig.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.
Inmiddels is een deel van het systeem door problemen uit de lucht gehaald en kunnen alleen abonnees van Vodafone de dienst gebruiken. Aanvankelijk was het ook voor klanten van KPN mogelijk, maar de activatie liep zo stroef dat in juli besloten werd te stoppen. Een aantal maanden later is het systeem nog steeds niet terug in de lucht.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters