Helaas: iOS 10 laat gebruikers standaard apps verbergen, niet verwijderen

Apple executives hebben in een interview duidelijk gemaakt dat gebruikers met iOS 10 enkel apps kunnen verbergen, niet verwijderen. Het bedrijf heeft daar echter een goede reden voor.

iOS 10

Je zou kunnen beargumenteren dat Apple de afgelopen jaren minder innovatief is dan we hadden gehoopt, en vaak functies die al op andere apparaten bestaan aankondigt alsof ze het wiel hebben uitgevonden. Toch wist het bedrijf afgelopen maandag tijdens zijn WWDC keynote een aantal handige nieuwe functies voor iOS 10 en WatchOS 3 aan te kondigen, waarvan we oprecht onder de indruk waren. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet in onze uitgebreide artikelen over iOS 10 en WatchOS 3. De meest opvallende aankondiging was echter een waar iOS gebruikers al jaren om smeken: je kunt met iOS 10 eindelijk standaard apps verwijderen.

Apps

Zeker gezien iOS geen app drawer heeft en je vooral met 16GB modellen beperkte ruimte hebt kan het frustrerend zijn dat je een groeiend aantal standaard geïnstalleerde apps per se ergens in een mapje weggestopt moet houden, ook al gebruik je ze misschien zelden of nooit. Het nieuws dat je die apps dan ook eindelijk mag verwijderen werd als het ware juichend ontvangen door de iOS community. Helaas hebben we te vroeg gejuicht, want Apple executives Craig Federighi en Phil Schiller hebben tijdens een interview duidelijk gemaakt dat je de apps niet zo zeer kan verwijderen, maar dat ze voor je verborgen worden. Ze staan dus nog wel gewoon op je toestel.

Beveiliging

Een van Apple’s voornaamste principes is dat simpliciteit de sleutel is tot een goed ontwerp, en dat alles consistent moet werken. Dubbelzinnige acties zoals het verbergen van apps lijken daar dan ook alleen maar tegen in te gaan, maar voor veel gebruikers zal het al een welkom compromis zijn. Apple heeft echter een goede reden voor zijn beslissing, want het draait er niet alleen om dat ze hun apps door je strot willen duwen. De standaard apps van iOS zitten namelijk in je firmware ingebakken, waardoor het compleet verwijderen van de app je beveiliging in gevaar zou brengen, en de deur opent voor nieuwe mogelijkheden om iOS apparaten te hacken. Nu is het hopen dat de vervangende apps die je kunt downloaden ook net zo veel rechten krijgen als de standaard apps, maar die kans achten we klein.

Bron: TechCrunch

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters