iOS 10 waarschuwt voor water in lightning poort

Een opmerkzame reddit-gebruiker wist te melden dat Apple een functie aan iOS 10 heeft toegevoegd die waarschuwt wanneer er water gedetecteerd is in de lightning-poort van je toestel.

iOS 10

Apple IOS 10 WWDCiOS 10 is de nieuwe versie van Apple zijn mobiele besturingssysteem dat deze herfst beschikbaar gemaakt zal worden voor het grote publiek. In iOS 10 heeft Apple grotendeels de focus gelegd op het verbeteren van reeds bestaande functies. Zo is Siri in iOS 10 opengesteld voor ontwikkelaars waardoor ze (nog) meer voor je zal kunnen doen. Ook is 3D Touch verder geïntegreerd waardoor de functie wel nuttig gebruikt zal kunnen worden.

iPhone

iPhone 7 ProDe iPhone is natuurlijk het toestel bij uitstek dat op iOS loopt. Later dit jaar zal Apple de opvolger van zijn iPhone 6s en iPhone 6s Plus aankondigen. Waarschijnlijk wordt dit de iPhone 7, maar er gaan ook geruchten dat Apple pas volgend jaar deze naam zal gebruiken. Dit omdat de iPhone volgend jaar tien jaar bestaat, en dat dan het ideale moment zou zijn voor een nieuw ontwerp en dus ook een ‘nieuwe’ naam.

Water

In tegenstelling tot een toestel zoals de Samsung Galaxy S7, is de iPhone 6s (Plus) niet waterdicht. Wanneer je iPhone toch in contact zou komen met (genoeg) water, dan krijgt een chemisch stripje in je iPhone een andere kleur. Zo weet Apple wanneer ze je iPhone zouden herstellen dat je iPhone in contact is gekomen met water, en vervalt je garantie.

Waarschuwing

iOS 10 waarschuwt voor water in lightning poortMet een nieuwe functie in iOS 10 lijkt Apple te willen voorkomen dat je iPhone waterschade oploopt. Dit doordat je nu een melding krijgt wanneer je een natte lightning kabel in je iPhone steekt. Als je wilt kun je ervoor kiezen deze melding te negeren.

Waterdichte iPhone

Er gaan al een tijd meerdere geruchten rond die zeggen dat Apple zijn volgende iPhone waterdicht zal maken. De toevoeging van deze functie kan dit min of meer bevestigen, maar verwacht er niet te veel van.

Bron: iDownloadBlog

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters