Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien

Hoewel Apple’s iOS en het Android besturingssysteem bepaald geen vriendjes zijn, houden ze elkaar wel nauwlettend in de gaten. Over en weer wordt gegooid met beschuldigingen van diefstal en zijn er lijsten van wie als eerste met bepaalde features zou zijn gekomen. Beide besturingssystemen hebben hun eigen voor- en nadelen. We denken dat deze iOS 11 features ook fijn zouden zijn op een Android toestel.

Ingebouwde augmented reality mogelijkheden

Apple heeft dit jaar de focus duidelijk gericht op augmented reality. IJverig wordt al een tijdje gepronkt met nieuwe AR apps, die gemaakt zijn met Apple’s ARKit. iOS 11 is zelf ook geoptimaliseerd voor augmented reality en we zouden zo’n soort implementatie ook graag bij Android zien. Natuurlijk is het waar dat Google ook al een tijdje bezig is met AR. Eind augustus kwam het bedrijf al met ARCore, de ARKit tegenhanger. Ook kun je je vast nog Google’s Tango project herinneren. Helaas is het nooit echt iets geworden met Tango en zijn er niet eens zoveel toestellen, welke Tango ondersteunen. We hopen dat er een massalere implementatie van AR zal gebeuren bij de Android toestellen. Waarschijnlijk zullen Apple’s AR strategieën ervoor zorgen dat Google zich heftiger zal inzetten om AR op alle (dus niet alleen Tango ondersteunende) toestellen groot te maken.

The Machines AR game

 

Automatisch niet gestoord worden tijdens het rijden

Behoorlijk wat auto-ongelukken worden veroorzaakt door mensen die afgeleid zijn door hun smartphone tijden het rijden. In iOS 11 heeft Apple een Do Not Disturb feature geïmplementeerd, welke automatisch aan kan gaan wanneer je in de auto zit. Als je toestel bijvoorbeeld aan de haal gaat met Apple CarPlay of wanneer je toestel doorheeft dat je je op hoge snelheid verplaatst, kun je ervoor kiezen dat de modus automatisch wordt ingeschakeld. Het is veel veiliger voor de automobilist en anderen om hem heen en eigenlijk moet je ook helemaal niet met je toestel bezig zijn tijdens het rijden. Hands-free of niet. Het zou fijn zijn als een soortgelijke functie ook in Android geïncorporeerd zou worden.

iOS 11 Do Not Disturb feature

Betalen via berichten

Hoewel het nu nog niet kan, zullen iOS gebruikers in de toekomst via de Messages app kunnen betalen met Apple Pay. Dat maakt het betalingsproces een stuk makkelijker en minder awkward. Het is de bedoeling dat wanneer je een bedrag in je bericht typt, de Apple Pay app zich aanmeldt om je betaling te regelen. Zo kun je makkelijk aan die ene vriend vragen of hij dat geld van vorige week in de kroeg naar je kan sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Pika -

      Inderdaad, in de app store van Apple zijn die apps er ook al een hele tijd. Maar dit is echt een hele grote stap vooruit. ARkit bied veel meer mogelijkheden en veel accurater dan de huidige AR apps. Google heeft ook niet voor niets nu ARcore.

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters