Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien

Hoewel Apple’s iOS en het Android besturingssysteem bepaald geen vriendjes zijn, houden ze elkaar wel nauwlettend in de gaten. Over en weer wordt gegooid met beschuldigingen van diefstal en zijn er lijsten van wie als eerste met bepaalde features zou zijn gekomen. Beide besturingssystemen hebben hun eigen voor- en nadelen. We denken dat deze iOS 11 features ook fijn zouden zijn op een Android toestel.

Ingebouwde augmented reality mogelijkheden

Apple heeft dit jaar de focus duidelijk gericht op augmented reality. IJverig wordt al een tijdje gepronkt met nieuwe AR apps, die gemaakt zijn met Apple’s ARKit. iOS 11 is zelf ook geoptimaliseerd voor augmented reality en we zouden zo’n soort implementatie ook graag bij Android zien. Natuurlijk is het waar dat Google ook al een tijdje bezig is met AR. Eind augustus kwam het bedrijf al met ARCore, de ARKit tegenhanger. Ook kun je je vast nog Google’s Tango project herinneren. Helaas is het nooit echt iets geworden met Tango en zijn er niet eens zoveel toestellen, welke Tango ondersteunen. We hopen dat er een massalere implementatie van AR zal gebeuren bij de Android toestellen. Waarschijnlijk zullen Apple’s AR strategieën ervoor zorgen dat Google zich heftiger zal inzetten om AR op alle (dus niet alleen Tango ondersteunende) toestellen groot te maken.

The Machines AR game

 

Automatisch niet gestoord worden tijdens het rijden

Behoorlijk wat auto-ongelukken worden veroorzaakt door mensen die afgeleid zijn door hun smartphone tijden het rijden. In iOS 11 heeft Apple een Do Not Disturb feature geïmplementeerd, welke automatisch aan kan gaan wanneer je in de auto zit. Als je toestel bijvoorbeeld aan de haal gaat met Apple CarPlay of wanneer je toestel doorheeft dat je je op hoge snelheid verplaatst, kun je ervoor kiezen dat de modus automatisch wordt ingeschakeld. Het is veel veiliger voor de automobilist en anderen om hem heen en eigenlijk moet je ook helemaal niet met je toestel bezig zijn tijdens het rijden. Hands-free of niet. Het zou fijn zijn als een soortgelijke functie ook in Android geïncorporeerd zou worden.

iOS 11 Do Not Disturb feature

Betalen via berichten

Hoewel het nu nog niet kan, zullen iOS gebruikers in de toekomst via de Messages app kunnen betalen met Apple Pay. Dat maakt het betalingsproces een stuk makkelijker en minder awkward. Het is de bedoeling dat wanneer je een bedrag in je bericht typt, de Apple Pay app zich aanmeldt om je betaling te regelen. Zo kun je makkelijk aan die ene vriend vragen of hij dat geld van vorige week in de kroeg naar je kan sturen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters