iPhone X of iPhone 8? Apple bevestigt uiteindelijke namen nieuwe iPhones

Dinsdag gaat Apple zijn nieuwe iPhones onthullen. Maar welke namen gaan de nieuwe toestellen dragen? De uiteindelijke versie van iOS 11 is gelekt, met daarin de bevestiging.

Apple onthult nieuwe iPhones

Over een paar dagen is het zover. Dinsdagavond onthult Apple eindelijk zijn gloednieuwe iPhones. De geruchtenmolen houdt ons ondertussen al langer dan een jaar bezig. Van de eerste vermeende schetsen tot gelekte verpakkingen: het was een ware achtbaan.

Althans, was, dat is het nog steeds. Zelfs een paar dagen van te voren weten we nog niet zeker hoe de gloednieuwe iPhones gaan heten. Verder is bijna alles zeker, maar die details blijven nog even geheim.

iPhone 8 dummy

Apple komt met drie nieuwe smartphones. Ten eerste hebben we de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, met het oude design uit 2014. Daarnaast zal de techgigant ook een derde toestel onthullen, eindelijk met een gloednieuw design. Je kunt op dunne schermranden en een glazen achterkant rekenen.

Helaas wordt die iPhone wel een stuk duurder. Waar Samsung je met de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 dus in twee prijsklassen een randloos design biedt, moet je er bij Apple meer voor neerleggen. Maar ja, dan heb je ook wat.

Maar hoe gaan die toestellen dan heten? We noemden de duurdere nieuwe iPhone tot nu toe altijd de iPhone 8. Stiekem was het allang duidelijk dat het onlogisch is om voor die naam te kiezen, maar we hadden niks anders.

De afgelopen weken begon het er steeds sterker op te lijken dat we binnenkort kennis gaan maken met de iPhone X. Maar hoe heten de goedkopere modellen dan? Nu hebben we dan eindelijk het antwoord. Althans, daar lijkt het erg sterk op.

Namen nieuwe iPhones eindelijk bevestigd

De uiteindelijke versie van iOS 11 is namelijk gelekt. Oftewel, de software waarmee de nieuwe iPhones verscheept gaan worden. De gelekte software zit vol met dingetjes die nog geheim zijn, dus ontwikkelaars zijn de bergen code fanatiek aan het doorspitten.

Gameontwikkelaar Steven Troughton-Smith stuitte op een veelzeggend stukje code. Daarin worden namelijk de namen van de drie nieuwe iPhones genoemd, zoals je hierboven kunt zien. Hier komt ie: iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X.

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Lekker verwarrend dus. De goedkopere modellen dragen de naam die we een jaar lang toe hebben gedicht aan het duurdere model. Voor de duidelijkheid: de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus.

Het toestel met dunne schermranden is de iPhone X. Toch kunnen we nog niet honderd procent zeker van onze zaak zijn. Ja, Apple noemt de namen zelf, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de techgigant expres dingen verhult in zijn code, of een spelletje met de pers speelt.

Ach, dinsdag is alles duidelijk! Lees hier alvast wat Apple allemaal gaat aankondigen. Naast iPhones kun je namelijk ook andere onthullingen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters