iPhone X of iPhone 8? Apple bevestigt uiteindelijke namen nieuwe iPhones

Dinsdag gaat Apple zijn nieuwe iPhones onthullen. Maar welke namen gaan de nieuwe toestellen dragen? De uiteindelijke versie van iOS 11 is gelekt, met daarin de bevestiging.

Apple onthult nieuwe iPhones

Over een paar dagen is het zover. Dinsdagavond onthult Apple eindelijk zijn gloednieuwe iPhones. De geruchtenmolen houdt ons ondertussen al langer dan een jaar bezig. Van de eerste vermeende schetsen tot gelekte verpakkingen: het was een ware achtbaan.

Althans, was, dat is het nog steeds. Zelfs een paar dagen van te voren weten we nog niet zeker hoe de gloednieuwe iPhones gaan heten. Verder is bijna alles zeker, maar die details blijven nog even geheim.

iPhone 8 dummy

Apple komt met drie nieuwe smartphones. Ten eerste hebben we de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, met het oude design uit 2014. Daarnaast zal de techgigant ook een derde toestel onthullen, eindelijk met een gloednieuw design. Je kunt op dunne schermranden en een glazen achterkant rekenen.

Helaas wordt die iPhone wel een stuk duurder. Waar Samsung je met de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 dus in twee prijsklassen een randloos design biedt, moet je er bij Apple meer voor neerleggen. Maar ja, dan heb je ook wat.

Maar hoe gaan die toestellen dan heten? We noemden de duurdere nieuwe iPhone tot nu toe altijd de iPhone 8. Stiekem was het allang duidelijk dat het onlogisch is om voor die naam te kiezen, maar we hadden niks anders.

De afgelopen weken begon het er steeds sterker op te lijken dat we binnenkort kennis gaan maken met de iPhone X. Maar hoe heten de goedkopere modellen dan? Nu hebben we dan eindelijk het antwoord. Althans, daar lijkt het erg sterk op.

Namen nieuwe iPhones eindelijk bevestigd

De uiteindelijke versie van iOS 11 is namelijk gelekt. Oftewel, de software waarmee de nieuwe iPhones verscheept gaan worden. De gelekte software zit vol met dingetjes die nog geheim zijn, dus ontwikkelaars zijn de bergen code fanatiek aan het doorspitten.

Gameontwikkelaar Steven Troughton-Smith stuitte op een veelzeggend stukje code. Daarin worden namelijk de namen van de drie nieuwe iPhones genoemd, zoals je hierboven kunt zien. Hier komt ie: iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X.

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Lekker verwarrend dus. De goedkopere modellen dragen de naam die we een jaar lang toe hebben gedicht aan het duurdere model. Voor de duidelijkheid: de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus.

Het toestel met dunne schermranden is de iPhone X. Toch kunnen we nog niet honderd procent zeker van onze zaak zijn. Ja, Apple noemt de namen zelf, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de techgigant expres dingen verhult in zijn code, of een spelletje met de pers speelt.

Ach, dinsdag is alles duidelijk! Lees hier alvast wat Apple allemaal gaat aankondigen. Naast iPhones kun je namelijk ook andere onthullingen verwachten.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters