iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken

Apple is begonnen met het uitrollen van iOS 11 naar de iPhone 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus, 6, 6 Plus, SE en de iPhone 5s. Tijd dus om in het nieuwe besturingssysteem op onderzoek uit te gaan. We helpen je alvast op weg met deze tien dingen, die je met iOs 10 nog niet kon doen.

Losgaan in augmented reality

Eén van de spannendste dingen die iOS 11 brengt, is de mogelijkheid om allerlei leuke dingen met AR te gaan doen. In combinatie met de ARKit ontwikkelaarstool, lijkt Apple groot in te zetten op de technologie en zou AR een enorme boost moeten krijgen. Met een geheime feature in iOS 11 zou je bijvoorbeeld in steden rond kunnen lopen als een soort Godzilla. Ook je Pokémon Go ervaring zou een enorme oppepper moeten krijgen. Met de ARKit zou relatief makkelijk zijn om nieuwe AR apps te ontwikkelen, dus we zijn benieuwd wat er allemaal op komst is.

Pokémon Go

Betalen via de Messages app (of toch niet?)

In iOS 11 wordt het makkelijker om snel even iets te betalen via Apple Pay. Althans, dat was de bedoeling. Apple heeft deze functie namelijk uitgesteld. Binnenkort kan dat in ieder geval hopelijk via de Messages app. Als je nog geld krijgt van een vriend hoef je alleen het bedrag in Messages te typen en Apple Pay komt meteen op de proppen om een betaalverzoek te sturen. Nog even geduld hebben dus!

iOs 11 Apple Pay in Messages

Siri vertaalt en is je persoonlijke DJ

Siri krijgt wat nieuwe powers in iOS 11 en kan je nu helpen met vertalingen. In het Engels werkt het met de zin: “how do you say” gevolgd door wat je wilt vertalen en de naam van de taal. Daarnaast wordt de assistent met “play something I like” je persoonlijke DJ en krijg je muziek, welke je leuk zou moeten vinden.

Teksten met Siri

Mocht je overigens geen zin hebben om te praten met Siri, is het nu ook mogelijk om met de assistent te teksten. Deze optie kun je aanzetten in het algemene menu onder toegankelijkheid > Siri.

Type to Siri

Live Photos loops

Ook Live Photos heeft een update gekregen. Je kunt nu de korte “filmpjes” oneindig laten afspelen in een eeuwige loop. Ook heb je nieuwe mogelijkheden om je bewegende foto’s mooier te maken met effecten.

iPhone X selfie camera

Ook aan de normale foto’s is gedacht

Ook de Camera en Photos applicaties hebben een kleine upgrade gekregen. Je normale foto’s kun je ook extra verfraaien met nieuwe filters, zodat jij en je vrienden er op jullie best uitzien. Deze filters kun je van tevoren instellen, of achteraf nog aan de beelden toevoegen.

QR codes scannen

Ja je kon al QR codes scannen, maar daar had je wel een aparte app voor nodig. Met iOS 11 kun je gewoon met de camera aan het scannen gaan. In de settings is er een apart Camera menu verschenen, waar je de feature aan kunt zetten.

iOS 11 QR code scanner

Niet storen tijdens het rijden

Met de Do Not Disturb modus wordt je vanaf nu niet meer gestoord tijdens het rijden. Je toestel heeft door wanneer je in de auto zit en kan vervolgens automatisch de modus inschakelen. Je wordt dan niet meer lastiggevallen met telefoontjes en notificaties en het systeem kan zelfs terug berichten, dat je aan het rijden bent. Uiteraard kun je de modus ook niet geruiken, maar het is wel veiliger.

Do Not Disturb modus iOS 11

Makkelijk je bestanden vinden

Met de nieuwe update vindt je eindelijk makkelijk al je bestanden. Zowel je iCloud bestanden als die op je toestel en zelfs bestanden van apps zoals Dropbox, zijn nu allemaal overzichtelijk op dezelfde plek te vinden. Dus geen gepriegel meer met verschillende locaties en apps.

Screenshots bewerken in iOS 11

Normaal gesproken maak je een screenshot en krijg je precies wat er op je beeldscherm stond. In iOS 11 heb je de mogelijkheid om nog wat tekst en krabbels toe te voegen aan het beeld. Bij het maken van een screenshot krijg je links onder een thumbnail ervan. Als je niks ermee doet, wordt hij gewoon as is opgeslagen. Maar selecteer je de thumbnail, dan kun je er nog wat mee spelen.

Makkelijker weten waar je moet zijn

De Maps app heeft wat extra mogelijkheden gekregen. Zo helpt de app je om op de juiste baan te blijven wanneer je onderweg bent. Ook zijn er plattegronden toegevoegd van winkelcentra en vliegvelden, zodat je ook binnen precies weet waar je moet zijn.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters