De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet

Zoals dat wel vaker met een nieuw (mobiel) besturingssysteem gaat: het werkt nog niet optimaal. Na een aantal updates komt het OS pas écht op gang. Dat geldt ook voor iOS 11. Er zijn namelijk problemen met de rekenmachine-app in iOS 11. En dat voor Apple’s good old rekenmachine.

Vertragingen zorgen voor het onjuiste resultaat

Het blijkt dat de rekenmachine-app met vertragingen kampt. En dan vooral bij het plusteken (+). Wanneer je de som 1+2+3 intoetst kan het antwoord 24 tevoorschijn komen. Dit is natuurlijk niet het juiste resultaat. Voor de mensen met een wiskundeknobbel weet dat het antwoord 6 moet zijn. De rekenmachine geeft in iOS 11 niet altijd het juiste resultaat omdat de in dit geval het laatste plusteken niet wordt meegenomen. Nogal onhandig als je even snel iets wil uitrekenen.

rekenmachine iOS 11

Gelukkig zijn er genoeg app-ontwikkelaars op deze wereld die een alternatief voor de toch al verouderde rekenmachine van Apple hebben ontwikkeld. Denk aan Google’s iOS-toetsenbord die de uitkomsten in de autocorrect toont. Maar ook PCalc en Soulver kan je van de uitkomsten voorzien. Of wacht totdat Apple met een nieuwe update deze bug oplost.

Meer bus in iOS 11

In iOS 11 zijn namelijk nog meer bugs ontdekt. iOS 11.1 kan er namelijk voor zorgen dat jij de ‘i’ niet meer normaal kunt typen. Lees hier hoe je dit oplost. En ook de accuduur schijnt in iOS 11 voor problemen te zorgen. Maar ook daar is een oplossing voor 😆.

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters