iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten

Een vingerafdrukscanner heeft veel voordelen. Je telefoon is sneller ontgrendeld en je kunt gewoon je vingerafdruk gebruiken om veel handelingen te doen in plaats van overal een wachtwoord voor te hebben. Een nadeel is echter dat je heel makkelijk gedwongen kan worden om je telefoon te ontgrendelen. Met dat probleem wil Apple echter afrekenen.

In iOS 11 Touch ID snel uitzetten

De nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem, iOS 11, gaat namelijk een functie inbouwen waardoor je Touch ID snel kunt uitschakelen. Je kunt iOS 11 Touch ID snel uitzetten door in vijf keer snel achter elkaar de powerknop in te drukken. Daardoor komt er een noodscherm tevoorschijn met een SOS-knop. Druk je deze in, dan worden al je noodcontacten ingelicht over jouw huidige locatie. Maar ongeacht of je de knop indrukt of niet: je iPhone of iPad gaat op slot en kan alleen nog maar met een wachtwoord opengemaakt worden.

Apple staat bekend als een bedrijf dat privacy hoog in het vaandel heeft staan. Het weigerde telefoons van criminelen te ontgrendelen om geen precedent voor de toekomst te vormen. Over deze nieuwe functie van iOS 11 heeft Apple nog niet veel losgelaten. In september rolt Apple zijn nieuwe besturingssysteem uit, dus dan is de functie beschikbaar voor miljoenen mensen. Het is nog niet duidelijk hoe de politie omgaat met een dergelijke verandering.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters