iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten

Veel mensen zijn de afgelopen week overgestapt naar iOS 11. Het besturingssysteem komt met allerlei nieuwe features en het was één en al feest toen de update eindelijk beschikbaar was. Helaas komt het systeem met een bitter nasmaak, want het blijkt wat verspilzuchtig om te gaan met je batterij. De mobiele beveiligingsfirma Wandera kwam er zelfs achter dat je toestel twee keer zo snel leeg is met iOS 11 als met zijn voorganger iOS 10. 

Batterij 50.000 iPhones en iPads getest

De firma heeft gekeken naar het leegraken van de batterij bij 50.000 verschillende soorten iPhone en iPad gebruikers. Hierbij werd gekeken naar hoe snel de batterijen van 100 procent naar 0 procent daalden, terwijl iOS 11 en iOS 10 werd gebruikt. Met iOS 10 duurde dit zo’n 240 minuten, terwijl iOS 11 gebruikers binnen 96 minuten al met een lege batterij zaten. Dat is een schokkende daling van je batterijlevensduur van 60 procent.

iOS 11 batterij test van Wandera

Diabolisch plan om nieuwe iPhones te verkopen?

Hopelijk kan Apple hier nog iets aan doen met een nieuwe update, maar het zou misschien ook een diabolisch plan kunnen zijn om mensen over te halen de nieuwe iPhones te gaan kopen. Deze zullen het ongetwijfeld veel beter doen met iOS 11 en hier geoptimaliseerd voor zijn. Aangezien de toestellen nog niet in de winkel liggen, heeft Wandera dit helaas nog niet kunnen testen. Het lijkt er dus op dat mensen met oudere iPhones vanaf nu constant met een powerbank moeten rondlopen. En dat terwijl één van de belangrijkste features die we elke keer verbeterd willen hebben de levensduur van de batterij is.

Nog meer problemen met iOS 11

Behalve het batterij probleem zouden sommige iPhone en iPad gebruikers volgens Wandera nog andere problemen hebben ondervonden met iOS 11. Zo waren er problemen bij de installatie, zouden toestellen langzamer zijn geworden en zouden er problemen zijn met de Bluetooth en wifi verbinding.

Bron: Wandera

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters