iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten

Veel mensen zijn de afgelopen week overgestapt naar iOS 11. Het besturingssysteem komt met allerlei nieuwe features en het was één en al feest toen de update eindelijk beschikbaar was. Helaas komt het systeem met een bitter nasmaak, want het blijkt wat verspilzuchtig om te gaan met je batterij. De mobiele beveiligingsfirma Wandera kwam er zelfs achter dat je toestel twee keer zo snel leeg is met iOS 11 als met zijn voorganger iOS 10. 

Batterij 50.000 iPhones en iPads getest

De firma heeft gekeken naar het leegraken van de batterij bij 50.000 verschillende soorten iPhone en iPad gebruikers. Hierbij werd gekeken naar hoe snel de batterijen van 100 procent naar 0 procent daalden, terwijl iOS 11 en iOS 10 werd gebruikt. Met iOS 10 duurde dit zo’n 240 minuten, terwijl iOS 11 gebruikers binnen 96 minuten al met een lege batterij zaten. Dat is een schokkende daling van je batterijlevensduur van 60 procent.

iOS 11 batterij test van Wandera

Diabolisch plan om nieuwe iPhones te verkopen?

Hopelijk kan Apple hier nog iets aan doen met een nieuwe update, maar het zou misschien ook een diabolisch plan kunnen zijn om mensen over te halen de nieuwe iPhones te gaan kopen. Deze zullen het ongetwijfeld veel beter doen met iOS 11 en hier geoptimaliseerd voor zijn. Aangezien de toestellen nog niet in de winkel liggen, heeft Wandera dit helaas nog niet kunnen testen. Het lijkt er dus op dat mensen met oudere iPhones vanaf nu constant met een powerbank moeten rondlopen. En dat terwijl één van de belangrijkste features die we elke keer verbeterd willen hebben de levensduur van de batterij is.

Nog meer problemen met iOS 11

Behalve het batterij probleem zouden sommige iPhone en iPad gebruikers volgens Wandera nog andere problemen hebben ondervonden met iOS 11. Zo waren er problemen bij de installatie, zouden toestellen langzamer zijn geworden en zouden er problemen zijn met de Bluetooth en wifi verbinding.

Bron: Wandera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Danielke -

  Si ds ik iOS 11 hen geïnstalleerd is de batterij veel sneller leeg en werkt de leeslijst ook niet meer. Deze kan ik wel openen maar daarna springt hij gelijk weer op het startscherm.

 2. Bob -

  Mijn 6+ is niet meer vooruit tw branden! Commando,s worden vertraagd uit gevoerd. Springt continue van mijn wifi af. Op de ipad pro (Net nieuw) is het probleem minder.

  In 1 woord RUK

  1. els -

   moet nog updaten met mijn 6 want ik heb nieuw tel 7 plus en met copie pakt hij nieuwste updat 11..03 dus en ik kan niet downgraden en apple wil niet helpen , wat moet ik doen

 3. Agnes Swannet -

  Ik heb ook veel problemen met mijn iPad sinds de Update naar iOS 11 ! Het automatisch uitschakelen terwijl ik Bv. Naar YouTube luister enz . Wat zeer ergerlijk is . Ook is mijn batterij veel vlugger leeg . En dan de snelheid van het ene programma naar ‘n ander is catastrofaal .

 4. samsung -

  Ik heb ook iOS 11 op mijn iPad Air 2. Geen problemen met de batterij of Wi-Fi. Het enige probleem bij mij is bij het omhoog swipen met 5 vingers in een scherm dat niet meer reageert. Alleen als je het heel traag doet herkent hij het, maar daar heb ik natuurlijk niets aan. Zoiets moet ten alle tijden razendsnel worden herkend. Als je het langzaam moet swipen heb je er niets aan. Dat is net als dat je muiscursor in een first person shooter alleen verplaatst als je je muis heel langzaam beweegt.

  Omhoog swipen met 5 vingers behoort zeker in de top 5 van de dinge die ik het meest doe op de iPad. Bedankt, Craig Federighi. Zeker te druk bezig met Face ID fixen.

   1. Suuz -

    Mijn iphone 5s heeft gewoon de update binnen gekregen hoor, en uitgevoerd.
    Je word nu niet vrolijk van de batterij duur inderdaad, dus of je het moet doen is een tweede verhaal.

 5. Cees -

  Ik heb IOS 11 vanaf de start. Geen enkel probleem ondervonden ook niet met de accu.
  Ik denk omdat er bij Samsung altijd problemen zijn met updates er nu dus ook iets negatiefs over IOS 11 moet worden geschreven.

 6. Jan Tinga -

  Mijn iPhone 5S iPad Air2 vandaag beiden aan de laders gelegd bij een batterijstatus van ca. 40%. Na 2 uur kwam ik thuis, de status van de iPhone was 18% en van de iPad 22%. Beide apparaten daarna 4 a 5 keer opnieuw op het stopcontact moeten aansluiten voordat er een positieve oplading tot stand kwam.
  Hier ben ik niet gelukkig mee!!!

  Ook problemen met herkennen bekende WiFi stations.

 7. Marco -

  Draai ook al sinds het uitkwam iOS11 en merk niets van de batterijproblemen. Heb ook diverse beta’s gedraaid en die gaven (logisch) wel diverse problemen oa bluetooth maar de definitieve versie nog geen grote problemen ondervonden en ben erg tevreden over de wijzigingen.

 8. Daan -

  Beste mensen,

  Ik heb de nieuwe IOS 11 gedownload en ik ben er zeer over te spreken. Ik heb tot nu toe nog niks gemerkt wat betreft fouten. Je batterij gaat inderdaad iets sneller leeg maar dat is niet zo heel erg. Het enige nadeel is dat ik de originele flappy bird nu niet meer kan spelen.

 9. Ruud -

  Hoi,

  Draai nu bijna een week met iOS 11 en merk helemaal niets van bovenstaand verhaal. Zat het ook verbaasd te lezen. iOS 11 draait soepel en geeft mij het gevoel dat alles wat sneller gaat. Heb een iPhone 7 Plus, dus die is natuurlijk wel vrij nieuw. Mijn vrouw heeft een 6S en die werkt ook gewoon goed. Er zal altijd wel ergens iets haperen, maar in dit geval niet bij ons. Installatie verliep op alle apparaten vlekkeloos. Op naar de iPhone X.
  Groeten, Ruud.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters