‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’

Met iOS 11 en macOS 10.13 High Sierra heeft Apple een moeilijke tijd achter de rug. Er waren veel klachten over de performance en de software kampte met een aantal beschamende beveiligingsbugs. Apple zou nu verschillende iOS 12-functies hebben geschrapt om zich op stabiliteit en performance te focussen.

Dat heeft techsite Axios van bronnen binnen Apple vernomen. Het is naar verluidt een beslissing van Apple’s software-chef Craig Federighi. Grote vernieuwingen aan iOS en macOS zouden geschrapt zijn om de kwaliteit van de software meer aandacht te geven.

Vernieuwingen homescreen en apps iOS 12 geschrapt

Volgens reporter Ina Fried is een grote vernieuwing van het homescreen in iOS 12 geschrapt. Ook grote verbeteringen aan apps als mail en foto’s zijn uitgesteld tot 2019. Apple zou wel werken aan verbeteringen op het gebied van augmented reality, health en ouderlijk toezicht. Het verbeteren van de prestaties van de iPhone zou in iOS 12 de meeste aandacht krijgen.

Jaarlijkse, grote release niet houdbaar

Het is al langer duidelijk dat een jaarlijkse, grote vernieuwing van iOS en macOS niet houdbaar is. Niet alleen nemen de klachten over bugs en prestaties toe, ook Apple moet zelf steeds vaker functies uitstellen. Zo werden tijdens WWDC 2017 in juni nieuwe iOS-functies als AirPlay 2 en iMessage in iCloud aangekondigd, maar het lukte Apple niet om die bij de release van iOS 11 september af te hebben. Deze functies komen nu in iOS 11.3, een half jaar na de oorspronkelijke planning. Misschien is een halfjaarlijkse vernieuwing zo’n gek idee nog niet.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.
Wat er wél in iOS 12 en macOS 10.14 zit weten we in juni, want tijdens WWDC 2018 doet Apple zijn nieuwe software uit de doeken. Het is overigens niet de eerste keer dat Apple dit doet. Oudgedienden zullen zich OS X Snow Leopard herinneren. Dat werd in 2009 aangekondigd met de slagzin “Zero new features!”

Update: 9to5Mac zegt soortgelijke informatie ontvangen te hebben. De beslissing zou rond 17 januari genomen zijn. Het idee is om de “Snow Leopard”-strategie nieuw leven in te blazen, maar dan voor iOS. 

Heb je trouwens al het ‘slechte’ nieuws over de iPhone SE 2 vernomen? Het lijkt erop dat Apple het toestel toch niet gaat uitbrengen op de manier waar fans op hoopten.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters