iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit?

Onlangs kwam opmerkelijk nieuws naar buiten. Apple wil naar verluidt minder gehaast nieuwe features uitbrengen in iOS. Dit jaar zal het bedrijf daarom focussen op stabiliteit en prestaties met iOS 12. Daarna zullen nieuwe features bovendien niet afgeraffeld worden omdat een nieuwe update nadert. Aanpassingen zijn klaar, wanneer ze klaar zijn. Dat gaan we dit jaar dus al merken. Volgens insiders heeft iOS 12 sterk moeten inboeten qua ambitieuze features en veranderingen.

iOS 12 concept: redesign

Een aantal eerder gelekte aanpassingen zijn dus uitgesteld. Welke dat zijn, gaan we pas later dit jaar ontdekken. Geruchten wijzen er echter op dat Apple een gloednieuw homescreen op de planning had staan. Het scherm dat je het meest ziet op je iPhone, en de afgelopen jaren eigenlijk amper is veranderd. Het is dus tijd voor een verfrissende upgrade, maar die laat blijkbaar  langer op zich wachten. Het nieuwe homescreen, de interface voor in de auto en nieuwe interfaces voor Apple’s eigen apps zijn naar verluidt uitgesteld tot iOS 13.

Dat weerhield een handige designer er echter niet van om een voorproefje te nemen. Hij ontwierp een aantal productfoto’s en screenshots, met als insteek dat iOS 12 wel een hoop gaat veranderen. Het resultaat is een voorproefje op de toekomst waar iPhone-gebruikers van zullen beginnen te kwijlen. Check bijvoorbeeld de nieuwe manier waarop je het geluidsvolume verhoogt of verlaagt. Zonder dat de interface bedekt wat je aan het doen was. Iets waar gebruikers al jaren om smeken.

iOS 12 design iOS 12 design iOS 12 design

Verder worden een aantal Android-functies naar het iOS-kamp gebracht. Denk aan de mogelijkheid om een gast je telefoon te laten gebruiker, of het ondersteunen van meerdere timers in de Clock-app. Ja dat lees je goed, dat kan anno 2018 nog steeds niet op een iPhone. Ook zien we een gloednieuw lockscreen en een sterk verbeterde camera-app. Lang niet elke aanpassing is reëel, gezien Apple met veel meer rekening moet houden dan met het flashy uiterlijk.

iOS 12 design iOS 12 design

Toch blijft het tof om de visie van andere designers in de praktijk te zien. Hier kun je de complete collectie aan renders en screenshots checken. Lees hier wat Apple allemaal van plan is met iOS 12.

 

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters