iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus

Tijdens WWDC 2018 kondigde Apple geen hardware aan, maar later dit jaar zien we ongetwijfeld veel nieuwe Macs en iOS-apparaten. Een van de apparaten die er naar verluidt in september aankomt is een 6,5-inch iPhone X Plus. Het bestaan van dat toestel is dankzij iOS 12 zo goed als bevestigd.

We hebben ook een idee van de schermresolutie. Die wordt waarschijnlijk 414 x 896 punten. Ter vergelijking, de iPhone 8 Plus is precies 414 x 736 punten. Het lijkt er dus op dat de iPhone X Plus even breed, maar wel hoger dan de iPhone 8 Plus wordt.

iPhone X Plus is groter en kleiner dan iPhone 8 Plus

Een resolutie uitdrukken in punten klinkt misschien gek, maar ze zijn vrij gemakkelijk om te zetten in pixels. Apple hanteert bij retina-schermen een schalingsfactor van 2.0. De iPhone 8 Plus komt zo met 414 x 736 punten uit op 1080 x 1920 pixels. Bij de OLED-schermen voor de iPhone X wordt echter een schalingsfactor van 2,608 gebruikt. Dat brengt de resolutie van de iPhone X Plus op 1242 x 2688 pixels.

iPhone X Plus

Het scherm van de iPhone X Plus is naar verluidt 6,5-inch en dat is aanzienlijk groter dan het 5,5-inch scherm van de iPhone 8 Plus. Toch wordt het toestel naar verluidt compacter omdat er geen schermranden en home-knop meer zijn. Volgens recente geruchten is de productie van het scherm voor de grootste iPhone ooit al begonnen. Apple zou zijn vaste partner LG Display in hebben geschakeld.

In september vier nieuwe iPhones

De iPhone X Plus wordt in september verwacht. We zien dan naar verluidt vier nieuwe iPhones en er is voor ieder wat wils. Natuurlijk krijgt de iPhone X een opvolger, maar Apple komt naar verluidt ook met een goedkopere 6,1-inch LCD-iPhone. Laten we ook de iPhone SE 2 niet vergeten. Op de kleinste telg van de iOS-familie wordt nog altijd met smart gewacht.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters