'iOS 4.3 moet nu echt snel gaan komen'

Sterke geruchten circuleren dat versie 4.3 van het nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod Touch er nu toch echt aan zit te komen, want de gold master is klaar en die zou volgende week verspreid worden onder softwareontwikkelaars.

Apple iPhone 4

Eerder meldden wij op gezag van alwetende Amerikaanse blogs dat Apple iOS 4.3 rond Valentijnsdag zou uitbrengen. Is niets van waar gebleken, zoals wel vaker met Apple-geruchten. Dit verhaal komt van ‘spionnen’ die Boy Genius Report influisterden dat de code, genaamd 8F190, nu klaar is. De Apple iOS 4.3 software brengt de versies bijeen voor alle genoemde apparaten. En ook voor de besturingssystemen voor gsm en cdma, die ook niet helemaal hetzelfde zijn. De cdma-versie die in Amerika bij Verizon op de iPhones staat, bevat bijvoorbeeld een mobiele hotspot, terwijl de AT&T-gsmversie dat niet heeft.

De beta’s van 4.3 schijnen wat radicale multitouch gebaren aan te kunnen, die ertoe kan leiden dat toekomstige Apple-producten geen knoppen meer nodig hebben. Apple zei dat dit alleen maar een testomgeving was om te kijken hoe ontwikkelaars hierop zouden reageren, en dat deze multitouch gebaren eruit gehaald zouden worden voor de definitieve release.

Er zal in versie 4.3 waarschijnlijk iets gedaan worden met AirPlay, en ontwikkelaars kunnen daar mogelijk mee aan de slag om er toepassingen voor te bedenken. AirPlay laat een iOS-apparaatgebruiker content uitwisselen met andere Apple-apparaten zonder draadjes. Dat klinkt nogal zoals DLNA, en dat is het ook eigenlijk, behalve dat dit een soort standaard is die Apple op de markt probeert te pushen. Sommige accessoire-makers zijn al begonnen hier iets voor te maken.

Het is zo langzamerhand wel de vraag wanneer Apple met versie 5.0 van zijn mobiele besturingssysteem komt. Apple heeft een jaar geleden 4.0 uitgebracht, en Apple houdt meestal een consistent schema aan met zijn updates.

Bron: Into Mobile

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters