'iOS 5 stuurt updates over the air'

Vanaf versie 5 van iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, zal het voor de installatie van updates niet meer nodig zijn om het apparaat aan de computer te hangen. De updates komen vanaf versie 5 ‘over the air’, op het toestel zelf dus.

Apple iPhone 4 iOS 5

Dat meldt een redacteur van Engadget, die gisteren zelf geërgerd bezig was om een wel heel erg groot bestand te downloaden van maar liefst 666,2 megabyte, zijnde versie 4.3.3 van iOS. Een bugfix, om te voorkomen dat de gps-locatiegegevens te lang worden bewaard in weerwil van de wensen van de eigenaar van een iPhone.

Engadget citeert weer het goed in Apple-zaken ingevoerde 9to5Mac, die weer diverse anonieme bronnen opvoert die beweren dat OTA-updates binnenkort tot de mogelijkheden behoren. Geen geknoei meer met kabels, computers en iTunes, wordt alom gejuicht.

De eerste telco die OTA-updates invoert, is Verizon, en daar hebben iPhone-bezitters in Nederland dus niets aan. Want Verizon heeft een apart type iPhone die alleen op cdma-netwerken te gebruiken is. De gsm-iPhones in Europa moeten wellicht wachten tot deze nieuwe mogelijkheid zijn intrede doet. Dat zal wellicht nog een tijdje duren, want Verizon zelf begint pas in de herfst aan de ondersteuning van OTA-updates voor de iPhone.

Aan de andere kant: de informanten van 9to5Mac zijn afkomstig van Verizon, en het is dus goed mogelijk dat de gsm-versie toch eerder of zelfs gelijktijdig aan de beurt is. Engadget moppert alvast dat Apple bij OTA-updates wel wat moet doen aan de enorme omvang van zijn updates. En er zou een cloud-backupdienst in plaats van iTunes voor de apparaten moeten worden opgericht, vindt de kritische redacteur. iTunes krijgt zo overigens een minder belangrijke rol in het hele iPhone-gebeuren.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters