'iOS 6 krijgt zeer zeker Facebook ondersteuning'

Volgens de laatste geruchten krijgt iOS 6 een diepgaande Facebook integratie die vergelijkbaar is met de huidige integratie van Twitter. Daarnaast komt er in de App Store een like-knop om een applicatie leuk te vinden en dit te melden aan je vrienden.

iPhone Facebook iOS6 integratie

Eind vorige maand had Tim Cook tijdens het AllThingsD D10 conferentie al laten doorschemeren dat Apple werkt aan een Facebook integratie in haar iOS software. Nu lijkt er meer duidelijkheid naar buiten te komen hoe deze integratie eruit komt te zien. Bronnen hebben naar 9to5Mac bevestigd dat de integratie vergelijkbaar is met die van Twitter en dat daarnaast de App Store wordt voorzien van een Like-knop bij de applicaties.

Apple en Facebook ontwikkelaars zouden ondertussen al geruime tijd samenwerken om Facebook te integreren in het iOS besturingssysteem. De integratie moet vergelijkbaar zijn met die van Twitter. Dit betekend dat het grootste deel van de integratie terug te vinden is in de Foto’s applicatie waarbij het mogelijk wordt om een foto op je Facebook te plaatsen. Daarnaast moet er net zoals bij Twitter een single sign-on optie komen waarbij je binnen een applicatie eenvoudig kan aangeven dat deze gebruik mag maken van Facebook zonder daarvoor opnieuw in te loggen.

Een andere integratie zou volgens de bronnen terug te vinden zijn in de App Store. Zo moet er de mogelijkheid komen om een App leuk te vinden door middel van een Like-knop op de applicatie pagina. Het delen van een applicatie via Facebook is nu al mogelijk via de iTunes store maar nog niet op de iPhone en iPad zelf.

Het is alleen te hopen voor Apple en Facebook dat de integratie soepeler werkt dan de App van Facebook zelf. Deze heeft ondertussen een waardering van twee sterren vanwege de vele kleine foutjes en de grote traagheid van de applicatie zelf.

Facebook integratie in iTunes 

Bron: 9to5Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

   Nope, vooralsnog niet. Je kunt wel met een AAP-account inloggen als je dat wilt. We gaan kijken of we hier een optie voor kunnen maken in de toekomst om het uit te zetten. (overigens, alle sociale dingen worden pas ingeladen nadat de hele pagina is ingeladen waardoor je nooit de content zult missen :))

   1. Alex de Widt -

    Bedoelt die niet uitzetten op de iPhone en andere toestellen?
    Zelf vind ik de integratie in iOS en Android niet eens zo storend omdat het niet opgelegd wordt.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters