IOS 7 beschikbaar op 18 september

Apple zal op 18 september de laatste versie van haar mobiele besturingssysteem vrijgeven door middel van een over-the-air update. IOS 7 zal waarschijnlijk tegelijk met de release van de iPhone 5S worden uitgebracht. IOS 7 werd afgelopen Juni op de WWDC aangekondigd en brengt een hoognodige visuele make-over met zich mee.

iOS 7 later deze maand beschikbaar ios 7 logo 310x310

IOS 7 kwam niet als een verrassing, de grote update werd afgelopen juni al op de WWDC aangekondigd en uitgebreid getoond. Gebruikers met een Apple Developer account konden vrij kort na de aankondiging al aan de de slag met de beta van het mobiele besturingssysteem die na handvol kleine updates inmiddels redelijk stabiel lijkt te draaien. Vandaag worden ontwikkelaars voorzien van een zogeheten GM (Gold Master) versie van de beta. Dit is de laatste versie van de beta voordat de uiteindelijke release uit komt en deze zal nagenoeg identiek zijn aan de uiteindelijke versie die op 18 september uitgerold gaat worden.

De zevende versie van het iOS besturingssyteem staat grotendeels in het teken van een grafische make-over. De metamorfose was hoognodig, het uiterlijk van het OS was tot nu toe amper veranderd sinds de release van de eerste iPhone ruim vijf jaar geleden. De reden dat de verandering dit jaar plaats vindt is waarschijnlijk het vertrek van Scott Forstall. De oude Senior Vice President van de iOS afdeling verliet afgelopen oktober het bedrijf en sindsdien heeft Jony Ive het stokje over genomen. Jony Ive was eerder verantwoordelijk voor de strakke designs van de hardware van Apple en heeft die design-filosofie door weten te zetten naar het besturingssysteem.

Apple ioS 7

Naast de grote visuele update zit er weinig nieuwe functionaliteit in iOS7. Het Notification Center is op de schop gegaan en het nieuwe Control Center biedt eenvoudige toegang aan functies als de muziekspeler en de camera. Ook kan met het Control Center eenvoudig de helderheid worden ingesteld en functies als Airplane Mode en Do Not Disturb worden geactiveerd. Ook is het delen van bestanden eenvoudiger gemaakt met een vernieuwde interface en de AirDrop functionaliteit. Met Airdrop kunnen bestanden eenvoudig gedeeld worden met dichtbij zijnde iPhones via WiFi of Bluetooth.

IOS 7 zal beschikbaar zijn op de iPhone 4, 4S, 5, 5S, 5C, vijfde generatie iPod Touch, iPad 2, iPad Retina en iPad Mini. Sommige functionaliteit, zoals de filters van de camera en Airdrop, zijn niet beschikbaar op de oudere modellen zoals bijvoorbeeld de iPhone 4S. iOS 7 zal op 18 september verschijnen als over-the-air update.

Apple heeft ook bekend gemaakt dat diens iWork-software gratis voortaan mee geleverd zal gaan worden. De software wordt wel alleen geleverd bij nieuwe apparaten met iOS 7, zo laat de fabrikant weten tijdens haar persconferentie. Met iWork kunnen mensen excel, word en powerpoint-documenten maken.

Apple ioS 7 
Apple ioS 7 
Apple ioS 7 
Apple ioS 7 
HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters