'iOS 7.1-apps crashen tweemaal zo vaak als Android-apps'

Apps die draaien onder versie 7.1 van iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, crashen tweemaal zo vaak als apps die onder de laatste versies van Android draaien. Deze mededeling komt van Crittercism, dat apps monitort op een miljard telefoons op beide platforms.

Apple iPhone 5 AppStore populair

Op beide platforms komen vastlopende apps overigens niet veel meer voor. Onder iOS 7.1 crasht 1,6 procent van de apps weleens. Onder Android 4.x overkomt dat 0,7 procent van de apps. Dat is overigens een verbetering ten opzichte van apps onder Android Gingerbread 2,3. Onder die verouderde versie liep nog 1,7 procent van de apps regelmatig vat.

De 1,6 procent van iOS7.1 tegenover de 0,7 procent van de laatste Androidversies betekent wel dat op de iPhone en de iPad meer dan tweemaal zoveel vastlopers zijn te zien dan op Androidapparaten. Het ligt volgens de volgers van Crittercism aan iOS 7,1, dat echter wel verbeteringen laat zien ten opzichte van eerdere versies. Zo liep onder iOS 6 nog 2,5 procent van de apps vast, en onder iOS 7 2,1 procent.

Crittercism heeft ook genoteerd op welke apparaten apps het meest stabiel draaien, en op welke de meeste vastlopers zich voordoen. Het meest stabiele toestel is de Samsung Galaxy S4, en het apparaat met de meeste vastlopers is de iPad 2. Grafisch intensieve apps crashen uiteraard het meest, en e-commerce apps het minst.

Bron: Android Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart Ceuleers -

    Sorry maar ik heb een iPhone 5S en mijn vrouw heeft een Samsung Galaxy S3 en ik heb met mijn iPhone bijna nooit crashes op 7.1 en mijn vrouw ook zeker niet dagelijks hoor maar volgens mij toch iets meer, ik ben geen Androidhater en ga het ook niet afbreken maar wij ondervinden juist maar, wij gebruiken onze toestellen wel zeer intensief mag ik zeggen en de crashes die dan al gebeuren zijn miniem, ik weet niet wat of hoe sommige mensen hun toestellen gebruiken maar bij ons geen noemenswaardig probleem. Dat je bij Android iets meer crashes zouden voorkomen zou eigenlijk meer logisch zijn omdat het een open source systeem is en iedereen professioneel of amateur vanalles in de playstore kan droppen. Ik vond dit artikel niet belangrijk of kritisch genoeg om te vernoemen, ik ben een tevreden iOS gebruiker en mijn vrouw een tevreden Androidgebruiker waar ik mij ook al eens op uitleef.

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters