'iOS 7.1-apps crashen tweemaal zo vaak als Android-apps'

Apps die draaien onder versie 7.1 van iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, crashen tweemaal zo vaak als apps die onder de laatste versies van Android draaien. Deze mededeling komt van Crittercism, dat apps monitort op een miljard telefoons op beide platforms.

Apple iPhone 5 AppStore populair

Op beide platforms komen vastlopende apps overigens niet veel meer voor. Onder iOS 7.1 crasht 1,6 procent van de apps weleens. Onder Android 4.x overkomt dat 0,7 procent van de apps. Dat is overigens een verbetering ten opzichte van apps onder Android Gingerbread 2,3. Onder die verouderde versie liep nog 1,7 procent van de apps regelmatig vat.

De 1,6 procent van iOS7.1 tegenover de 0,7 procent van de laatste Androidversies betekent wel dat op de iPhone en de iPad meer dan tweemaal zoveel vastlopers zijn te zien dan op Androidapparaten. Het ligt volgens de volgers van Crittercism aan iOS 7,1, dat echter wel verbeteringen laat zien ten opzichte van eerdere versies. Zo liep onder iOS 6 nog 2,5 procent van de apps vast, en onder iOS 7 2,1 procent.

Crittercism heeft ook genoteerd op welke apparaten apps het meest stabiel draaien, en op welke de meeste vastlopers zich voordoen. Het meest stabiele toestel is de Samsung Galaxy S4, en het apparaat met de meeste vastlopers is de iPad 2. Grafisch intensieve apps crashen uiteraard het meest, en e-commerce apps het minst.

Bron: Android Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart Ceuleers -

    Sorry maar ik heb een iPhone 5S en mijn vrouw heeft een Samsung Galaxy S3 en ik heb met mijn iPhone bijna nooit crashes op 7.1 en mijn vrouw ook zeker niet dagelijks hoor maar volgens mij toch iets meer, ik ben geen Androidhater en ga het ook niet afbreken maar wij ondervinden juist maar, wij gebruiken onze toestellen wel zeer intensief mag ik zeggen en de crashes die dan al gebeuren zijn miniem, ik weet niet wat of hoe sommige mensen hun toestellen gebruiken maar bij ons geen noemenswaardig probleem. Dat je bij Android iets meer crashes zouden voorkomen zou eigenlijk meer logisch zijn omdat het een open source systeem is en iedereen professioneel of amateur vanalles in de playstore kan droppen. Ik vond dit artikel niet belangrijk of kritisch genoeg om te vernoemen, ik ben een tevreden iOS gebruiker en mijn vrouw een tevreden Androidgebruiker waar ik mij ook al eens op uitleef.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters