'iOS 7.1-apps crashen tweemaal zo vaak als Android-apps'

Apps die draaien onder versie 7.1 van iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, crashen tweemaal zo vaak als apps die onder de laatste versies van Android draaien. Deze mededeling komt van Crittercism, dat apps monitort op een miljard telefoons op beide platforms.

Apple iPhone 5 AppStore populair

Op beide platforms komen vastlopende apps overigens niet veel meer voor. Onder iOS 7.1 crasht 1,6 procent van de apps weleens. Onder Android 4.x overkomt dat 0,7 procent van de apps. Dat is overigens een verbetering ten opzichte van apps onder Android Gingerbread 2,3. Onder die verouderde versie liep nog 1,7 procent van de apps regelmatig vat.

De 1,6 procent van iOS7.1 tegenover de 0,7 procent van de laatste Androidversies betekent wel dat op de iPhone en de iPad meer dan tweemaal zoveel vastlopers zijn te zien dan op Androidapparaten. Het ligt volgens de volgers van Crittercism aan iOS 7,1, dat echter wel verbeteringen laat zien ten opzichte van eerdere versies. Zo liep onder iOS 6 nog 2,5 procent van de apps vast, en onder iOS 7 2,1 procent.

Crittercism heeft ook genoteerd op welke apparaten apps het meest stabiel draaien, en op welke de meeste vastlopers zich voordoen. Het meest stabiele toestel is de Samsung Galaxy S4, en het apparaat met de meeste vastlopers is de iPad 2. Grafisch intensieve apps crashen uiteraard het meest, en e-commerce apps het minst.

Bron: Android Central

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters