'iOS 7.1-apps crashen tweemaal zo vaak als Android-apps'

Apps die draaien onder versie 7.1 van iOS, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, crashen tweemaal zo vaak als apps die onder de laatste versies van Android draaien. Deze mededeling komt van Crittercism, dat apps monitort op een miljard telefoons op beide platforms.

Apple iPhone 5 AppStore populair

Op beide platforms komen vastlopende apps overigens niet veel meer voor. Onder iOS 7.1 crasht 1,6 procent van de apps weleens. Onder Android 4.x overkomt dat 0,7 procent van de apps. Dat is overigens een verbetering ten opzichte van apps onder Android Gingerbread 2,3. Onder die verouderde versie liep nog 1,7 procent van de apps regelmatig vat.

De 1,6 procent van iOS7.1 tegenover de 0,7 procent van de laatste Androidversies betekent wel dat op de iPhone en de iPad meer dan tweemaal zoveel vastlopers zijn te zien dan op Androidapparaten. Het ligt volgens de volgers van Crittercism aan iOS 7,1, dat echter wel verbeteringen laat zien ten opzichte van eerdere versies. Zo liep onder iOS 6 nog 2,5 procent van de apps vast, en onder iOS 7 2,1 procent.

Crittercism heeft ook genoteerd op welke apparaten apps het meest stabiel draaien, en op welke de meeste vastlopers zich voordoen. Het meest stabiele toestel is de Samsung Galaxy S4, en het apparaat met de meeste vastlopers is de iPad 2. Grafisch intensieve apps crashen uiteraard het meest, en e-commerce apps het minst.

Bron: Android Central

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters