iOS en Android samen 94 procent marktaandeel

Android en iOS hebben een gezamelijk marktaandeel van bijna 94 procent. Het besturingsysteem van Google draait inmiddels op 81% van de smartphones, Apple heeft 12,9% van de markt in handen. Dit betekent dat Windows Phone, BlackBerry en andere besturingssysteem het samen moeten doen met een aandeel van 6%.

iOS en Android samen 94 procent marktaandeel screen shot 2013 11 13 at 124023 pm

Uit de cijfers, afkomstig van het Amerikaanse analistenbureau IDC, blijkt dat met name Android sterk is gegroeid in het derde kwartaal van dit jaar. Er zijn in de afgelopen maanden 211.6 miljoen Android telefoons verscheept wat er voor zorgt dat het aantal telefoons met het besturingsysteem van Google voor het eerst boven de 80% uit komt. In dezelfde periode vorig jaar had Android een marktaandeel van bijna 75% in handen.

Het marktaandeel van Apple is licht gedaald. Apple verscheepte het afgelopen kwartaal 33.8 miljoen apparaten wat resulteerde in een marktaandeel van bijna 12.9%. Vorig jaar had Apple in hetzelfde kwartaal nog 14.4% marktaandeel.

De overige 6% moet worden gedeeld door kleinere besturingssystemen zoals Windows Phone, BlackBerry, Bada en Symbian. Windows Phone wist een groei van 156% ten opzichte van 2012 te realiseren en kwam uit op een aandeel van 3.6%. Het derde kwartaal was minder positief voor BlackBerry, de Canadese fabrikant zag het aandeel van 4.1% naar 1.7% krimpen.

In totaal werden er in het derde kwartaal van 2013 ruim 261 miljoen smartphones verscheept. Dit is een stijging van bijna 40% ten opzichte van vorig jaar. De groei werd grotendeels gerealiseerd in het low-end segment maar ook de phablet-categorie groeit gestaag; volgens de cijfers van IDC heeft 21% van de verscheepte toestellen een scherm groter dan 5-inch.

Bron: IDC

tags:
  Essential Phone

  ‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

  Xiaomi Mi 8

  Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

  Vivo Apex

  Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

  HTC U12+

  HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

  OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

  OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

  HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters