Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen

De meeste mensen met een iPhone weten heel goed waarom ze voor het toestel hebben gekozen en hebben over het algemeen geen behoefte aan Android. Toch blijken stukjes van het gras aan de overkant wat groener te zijn en zijn er wel sommige Android features die ze bij iOS zouden willen zien. Op nummer één op de verlanglijst staan de notificaties.

Verschillende suggesties met één duidelijke voorkeur

Op Reddit werd onlangs de vraag gesteld: als je één feature van Android zou mogen kiezen voor een toekomstige iOS versie, wat zou je dan kiezen? Er kwamen behoorlijk wat reacties op de post, met verschillende suggesties voor Apple. Zo zouden mensen onder andere Google Maps in Apple CarPlay op prijs stellen. Ook het zelf instellen van standaard apps staat op het verlanglijstje. De meeste iOS liefhebbers leken echter toch te kiezen voor de notificaties van Android.

notificaties

Notifications, notifications, notifications

Reacties zoals: “Grouped notifications please”, “Notificaaaaations”, “RGB notification led” en “Definitely better notifications” geven duidelijk weer, waar er een groeiende frustratie lijkt te zitten. Overigens is dit niet de eerste keer dat de vraag wordt gesteld en in de meeste gevallen komen de meldingen van iOS als irritatiepuntje naar voren.

Android gebruikers doen vaker iets met notificaties

Gebruikers zouden graag, net als bij Android, gegroepeerde notificaties krijgen en over het algemeen wat meer controle over de verschillende meldingen. Android gebruikers hebben wat meer vrijheid in het tweaken van hun notificaties. Overigens zou het sowieso geen slecht idee zijn voor Apple om wat ideeën van Android over te nemen. Android Gebruikers zouden namelijk veel vaker bezig gaan met hun notificaties, dan hun iOS tegenhangers. Dit heeft te maken met het verschil tussen de manier waarop notificaties op beide systemen worden weergegeven en de daaruit resulterende workflow. Meldingen zijn bij Android veel prominenter aanwezig en komen vaker terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters