Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer

Toen de bitcoin in 2009 zijn debuut maakte wisten veel mensen niet wat ze ermee aan moesten en werd er nogal huiverig gedaan over het cryptografische geld. Tegenwoordig weet bijna iedereen wel wat het is en wordt er ijverig geïnvesteerd in de coins. Er bestaan zelfs bitcoin-miljonairs, die bijvoorbeeld vluchten met privéjets betalen met het ontastbare geld. Als je ook bezig bent met bitcoins of ermee wilt beginnen, zijn dit vijf handige apps om bij de hand te houden.

Coinbase – Bitcoin Wallet

Bitcoin Wallet van Coinbase is één van de bekendste bitcoin-portemonnees. Zo’n twee miljoen mensen gebruiken de diensten van Coinbase en je kunt via Coinbase bij meer dan 38.000 handelaren betalen met je bitcoins. Met Bitcoin Wallet kun je bitcoins meteen op je smartphone kopen en verkopen. Daarnaast kun je ook betalingen ontvangen via de ap. Door Bitcoin Wallet aan je bankrekening te koppelen, kun je deze betalingen ook meteen naar je rekening laten overmaken.

Coinbase Bitcoin Wallet

Beschikbaar voor Android en iOS

BlockFolio

Met Blockfolio kun je nauwlettend de koers van je zuurverdiende bitcoins in de gaten houden. De app geeft je gedetailleerde informatie over de huidige prijs en marktinformatie over de bitcoin, maar ook over andere cryptovaluta zoals Ethereum en Litecoin. Je kunt al je investeringen bijhouden en notificaties ontvangen wanneer de prijs van de bitcoin bijvoorbeeld boven of onder een bepaalde waarde uitkomt.

Blockfolio

Beschikbaar voor Android en iOS

Cosmo – Crypto Portfolio

Ook met Cosmo kun je je bitcoin portfolio  beheren en zelfs meerdere portfolio’s aanmaken om georganiseerd te blijven. Door middel van diagrammen krijg je overzichtelijk meer informatie over je bitcoins en de huidige markt. Ook helpt de app je met je investeringen door winst en verlies berekeningen voor je te maken.

Cosmo Crypto Portfolio

Beschikbaar voor Android en iOS

Lawnmower

Met Lawnmower kun je meteen beginnen met investeren in bitcoins. Je hoeft daarvoor ook geen exorbitant hoge bedragen neer te tellen, want je kunt al investeren voor vanaf 5 dollar. Verder geeft Lawnmower je informatie over hoe het staat met de bitcoin, maar ook over ander cryptografisch geld zoals Ethereum, Dash en Litecoin. Hiervoor heb je niet eens een account nodig. Je kunt ervoor kiezen om een Pro abonnement te nemen waarmee je premium content tot je beschikking krijgt, zoals geavanceerde analyses.

Lawnmower

Beschikbaar voor Android en iOS

BitPay

BitPay is weer een bitcoin wallet, waarmee je betalingen kunt verrichten in bitcoins en ook geld kunt ontvangen. Verder kun je ook nieuwe bitcoins aanschaffen of verkopen. Om je te helpen met het uitgeven van je bitcoins, kun je via de app je geld zetten op de speciale BitPay Visa Card. Daarnaast kun je je coins ook omtoveren tot Amazon cadeaukaarten.

Bitpay bitcoins beheren

Beschikbaar voor Android en iOS

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters