iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store

Met de komst van iOS 11 zul je waarschijnlijk hebben gemerkt dat de App Store een makeover heeft gekregen. Als je Apple’s Music app gebruikt, zal het nieuwe design van de App Store je bekend voorkomen. Apple heeft namelijk design cues van de muziek app overgenomen en een grotere nadruk op beeldmateriaal gelegd. Afgezien van het design zijn er ook wat meer subtiele veranderingen in het gebruik van de Store.

Today tab met dagelijks nieuws

Als je de app opent belandt je tegenwoordig eerst bij de Today tab. Hier kun je dagelijks terecht voor allerlei nieuws.  Editors over de hele wereld voegen hier content toe en je vindt er onder andere exclusieve premières en nieuwe releases. Als je weer zin hebt in een nieuw app kun je inspiratie opdoen met de “App of the Day” en  “Game of the Day” selecties. Kortom, als je je verveelt, kun je daar even een kijkje nemen om nieuwe dingen te ontdekken.

App Store

 

App store = game store

De App Store heeft nu een grotere focus op games. Het is volgens Apple nu ’s werelds beste game store geworden Je kunt verhalen lezen over de ervaringen van andere gebruikers met bepaalde games en andere apps. Ook worden er aanbevelingen gedaan over nieuw uitgebrachte applicaties. Verder vind je er video’s en ranglijsten en kun je browsen door categorieën en collecties.

App Store

Redesign app pagina’s

Ook de App pagina’s zelf hebben een redesign gekregen en zijn uitgebreider geworden. Ontwikkelaars hebben nu de mogelijkheid om meer previews, gebruikerservaringen en begeleidende teksten te plaatsen. Op deze manier weet je beter wat je van een app kunt verwachten. Ook kunnen er nu bepaalde acties, aankondigingen en berichten over het laatste nieuws worden weergegeven.

App Store

Meteen In-App aankopen bekijken

In iOS 11 hoef je niet meer eerst een app te downloaden om te weten te komen wat de in-app aankopen precies zijn. Je kunt nu meteen in de App Store al zien wat voor mogelijke aankopen je zult gaan doen in de app. Deze in-app aankopen kunnen nu verder ook verschijnen tussen zoekresultaten.

App Store

Geavanceerder zoeken

In de tabs aan de onderkant kun je meteen games of andere apps zoeken. Daarnaast wordt er uitgebreider gezocht en tonen de resultaten ook ontwikkelaars, in-app aankopen, categorieën, collecties, tips en tricks en redactionele stories.

App Store

Bron: Apple

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters