Samsung Galaxy S7 stopt met opladen onderwater

Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge, de twee nieuwe vlaggenschepen van Samsung met een IP68-certificaat, hebben nog een slimme feature; ze voorkomen kortsluiting tijdens het laden onderwater.

Samsung Galaxy S7 Onderwater
Samsung Galaxy S7 Onderwater

Onderwater opladen

De micro-sub poort van de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge is open en bloot waardoor je zou denken dat deze snel waterschade kan oplopen. Maar Samsung heeft beide smartphones IP68-gecertificeerd waardoor  hij stof en waterdicht is. Als je de smartphone in het water legt dan blijft hij het gewoon doen, mits hij maximaal 1,5 meter onderwater ligt voor max een half uur. Opladen onderwater kan dan weer niet, je krijgt dan een notificatie die aangeeft dat er vocht gevonden is in de usb port. Zo gaat Samsung kortsluitingen en waterschade tegen. Als je de smartphone weer uit het water haalt dan duurt het even voor je weer kunt opladen aangezien de usb port compleet word gedeactiveerd en deze vervolgens weer geactiveerd moet worden door het toestel. Dit kan een half uur duren maar er zijn ook gebruikers die vier uur of nog langer moesten wachten voordat ze weer konden opladen.

Er blijkt een detectiesysteem in de micro-sub poort te zitten die wacht totdat er helemaal geen vocht meer in zit. Het is volgens Samsung ook niet aan te raden om het wireless fast charger te gebruiken onderwater, aangezien dit ook voor kortsluiting kan zorgen. Er zijn ook gebruikers die na het onderwater houden van hun Samsung Galaxy S7 fast charging niet meer kunnen gebruiken omdat deze pas na een paar dagen door het toestel wordt geactiveerd.

IP68 is een veiligheidsnet

Samsung heeft zijn uiterste best gedaan om de Galaxy S7 te beveiligen tegen waterschade, maar dat is geen uitnodiging om met je Samsung Galaxy S7 baantjes te gaan trekken om 7 uur s’ochtend in het lokale zwembad. IP68 geeft geen 100 procent zekerheid dat hij waterdicht is en je garantie kan dan ook vervallen zodra het toestel van binnen nat wordt. IP68 is een extra veiligheidsnet en zo moet je er ook mee omgaan.

 

 

Bron: XDA

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters