Samsung Galaxy S7 stopt met opladen onderwater

Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge, de twee nieuwe vlaggenschepen van Samsung met een IP68-certificaat, hebben nog een slimme feature; ze voorkomen kortsluiting tijdens het laden onderwater.

Samsung Galaxy S7 Onderwater
Samsung Galaxy S7 Onderwater

Onderwater opladen

De micro-sub poort van de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge is open en bloot waardoor je zou denken dat deze snel waterschade kan oplopen. Maar Samsung heeft beide smartphones IP68-gecertificeerd waardoor  hij stof en waterdicht is. Als je de smartphone in het water legt dan blijft hij het gewoon doen, mits hij maximaal 1,5 meter onderwater ligt voor max een half uur. Opladen onderwater kan dan weer niet, je krijgt dan een notificatie die aangeeft dat er vocht gevonden is in de usb port. Zo gaat Samsung kortsluitingen en waterschade tegen. Als je de smartphone weer uit het water haalt dan duurt het even voor je weer kunt opladen aangezien de usb port compleet word gedeactiveerd en deze vervolgens weer geactiveerd moet worden door het toestel. Dit kan een half uur duren maar er zijn ook gebruikers die vier uur of nog langer moesten wachten voordat ze weer konden opladen.

Er blijkt een detectiesysteem in de micro-sub poort te zitten die wacht totdat er helemaal geen vocht meer in zit. Het is volgens Samsung ook niet aan te raden om het wireless fast charger te gebruiken onderwater, aangezien dit ook voor kortsluiting kan zorgen. Er zijn ook gebruikers die na het onderwater houden van hun Samsung Galaxy S7 fast charging niet meer kunnen gebruiken omdat deze pas na een paar dagen door het toestel wordt geactiveerd.

IP68 is een veiligheidsnet

Samsung heeft zijn uiterste best gedaan om de Galaxy S7 te beveiligen tegen waterschade, maar dat is geen uitnodiging om met je Samsung Galaxy S7 baantjes te gaan trekken om 7 uur s’ochtend in het lokale zwembad. IP68 geeft geen 100 procent zekerheid dat hij waterdicht is en je garantie kan dan ook vervallen zodra het toestel van binnen nat wordt. IP68 is een extra veiligheidsnet en zo moet je er ook mee omgaan.

 

 

Bron: XDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ik -

  IP68 geeft geen 100 procent zekerheid dat hij waterdicht is en je garantie kan dan ook vervallen zodra het toestel van binnen nat……

  Lekker vaag.

  1. Danijel -

   IP68 betekent dus dat het toestel gecertificeerd is om een halve meter onder water voor 30 minuten te zitten. Zodra het langer is of dieper, dan geldt het certificaat niet en kan het toestel dus kapot gaan..

   1. Pauluz -

    Hallo,

    Ik heb een dompeltest van 2 minuten gedaan met mijn S7 in een pan met koud water.

    Natuurlijk vantevoren gecontroleerd of het simcard/sdcard klepje wel goed dicht zat.

    Mijn toestel is onbruikbaar geworden, de simcardhouder met simcard en sdcard zijn nat en de camera achter vol met condensdruppels alsmede de sensor en flitscompartiment!
    Blikkerig geluid uit de “telefoon-speaker” menutoets wordt telkens geactiveerd, opstarten gaf een gekleurd groen of roze scherm.
    Etc.etc.

    Mijn conclusie is: de bijgeleverde samsung Gear zorgt ervoor dat het toestel zeer warm/heet wordt waardoor volgens mij de lijmlaag die het toestel o.a. waterdicht maakt, zacht wordt en van vorm veranderd waardoor deze gaat lekken!

    Samsung zegt dat dit onder gebruikerschade valt!

    Het toestel heb ik aangeboden ter reparatie en ik ben zeer benieuwd wat de uitslag wordt…

    P.

   2. Pauluz -

    Ter aanvulling:
    De dompeltest is 20 uur geleden door mij gedaan in koud water.

    Ik zie op een filmpje hierboven dat ze de S7 zowat koken..

    Dus mijn conclusie met de Gear VR?

    Succes aan iedere S7 gebruiker!

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters