iPad 2 beste tablet volgens Amerikaanse Consumentenbond

De iPad 2 is de beste tablet op de markt, volgens de Amerikaanse Consumentenbond. De tablet is vergeleken met een stuk of tien concurrenten.

Apple iPad 2 launch NL

Dat meldt de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports. Tussen de geteste tablets die het tegen de iPad 2 aflegden, bevonden zich de Motorola Xoom en de Samsung Galaxy Tab.

De tablets zijn op zeventien verschillende punten met elkaar vergeleken. Op de tweede plaats komt de Motorola Xoom, die nog het dichtst bij de iPad 2 komt, maar deze Android-tablet bleek wel tal van tekortkomingen te hebben: het scherm reageerde niet goed, de accduur is slecht, de draagbaarheid valt tegen en het scherm glimt.

De iPad 2 met 32 Gb met Wifi en 3G kwam uit de test als winnaar, met het predikaat ‘excellent’ in bijna elke categorie. Ook doet de iPad 2 het zeer goed met de accuduur, de tablet wist het 12,2 uur uit te houden. De Archos 70 Internet tablet hield het een magere 3,8 uur vol voor de stroom op was.

De winst van de Apple-tablet verraste Consumer Reports-vertegenwoordiger Paul Reynolds, die opmerkt dat het ongewoon is voor een bedrijf dat louter dure premium-producten verkoopt om zo hoog te scoren met zowel kwaliteit als prijs. Maar hij zei ook te verwachten dat de concurrentie voor de iPad 2 in de toekomst zal aanwakkeren.

Consumer Reports is een zeer invloedrijke consumentenorganisatie. CR heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in Antennagate, het antenneprobleem van de iPhone 4. Dankzij vooral Consumer Reports heeft Apple uiteindelijk toegegeven dat er met het toestel een probleem bestond, en de fabrikant begon toen hoesjes te verspreiden om het probleem van de ‘deathgrip’ op te lossen

Bron: Neowin

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters