iPad 2 heeft een 59 procent dunnere batterij

Samsung werd er bijkans wanhopig van: hoe krijgt Apple in vredesnaam die iPad 2 zo plat? Nu de tablet uit is, hebben sommige bloggers het apparaat eens uit elkaar gehaald en geconstateerd dat de dunheid voornamelijk te danken is aan de veel dunnere accu. Die leverde maar liefst 59 procent van zijn dikte in.

Apple iPad 2 batterij

Ook enkele andere onderdelen zijn wat dunner geworden, zodat de totale tablet ongeveer een derde dunner is dan zijn voorganger. De iPad 2 is om precies te zijn 8,8 millimeter dun, de originele iPad is 13.4 millimeter.

De tablet is ook wat lichter geworden, van 700 nar 600 gram. Waarmee Apple een nieuwe standaard neerzette voor de concurrentie, die net bezig was om de dimensies van de originele iPad te evenaren.

De twee accu’s die in de originele iPad zitten, zijn in de opvolger vervangen door drie dunnere batterijen. Die zijn nu 2,5 millimeter dun. In de eerste iPad zijn de batterijen 6,1 mm dik.

Ook enkele componenten van het scherm zijn op dieet gezet, wat ruimtebesparingen tussen 17 en 25 procent opleverde. Alles tesamen dus 34 procent dunner dan de vorige tablet van Apple. Mocht je willen zien hoe een iPad 2 er van binnen uit ziet, dan kun je hier terecht.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via