'iPad 2 heeft lichtproblemen'

Meestal hebben apparaten die hun tweede generatie in gaan, niet de problemen die hun voorganger had. Maar de iPad 2 lijkt een probleem te hebben dat zich al eerder bij andere Apple-producten voordeed. Een licht-lek.

iPad 2 licht-lek

Als het scherm op zwart wordt gezet is te zien dat aan diverse randen licht het scherm in stroomt, vanaf de randen naar het midden. Sommige gebruikers van de gloednieuwe tablet melden dit. Het is niet bekend of het licht-lek zich bij alle iPad 2’s voordoet. Je ziet het ook alleen als je er op let.

Het licht zou uiteraard onder het scherm moeten blijven, en niet aan beide kanten moeten schijnen. De lekkage is door CNET aangekaart bij Apple, maar die heeft er nog niet op gereageerd.

Eerder meldden gebruikers dat ze het scherm nogal gelig licht vonden geven. Of dat te maken heeft met het licht-lek dat zich bij een aantal gebruikers voordoet, is niet te zeggen. Misschien wel.

Een soortgelijk probleem werd gemeld door sommige iPhone 4-eigenaren, kort na de lancering van die telefoon. Dat had te maken met de wijze waarop het scherm was vastgelijmd. De lijm was nog niet geheel gedroogd, was de verklaring toen. Het probleem loste zichzelf op.

De problemen met het scherm van de iPad 2 lijken niet wijdverspreid te zijn, hoewel het nog wat vroeg is om daaruit conclusies te trekken: de verkoop is nog maar net van start gegaan, en het apparaat is pas over elf dagen in Nederland te krijgen.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters