iPad 2 ideale game-console

Verschillende game-fabrikanten hebben aangegeven dat ze de iPad 2 als “de ideale gameconsole” typeren. Waar de iPad als goed game-platform werd gezien, geven verschillende fabrikanten aan hun vingers af te likken bij de mogelijkheden die onder andere de A5 processor biedt.

Dead_Space_for_iPad_2

Zoals bekend is, leunt Apple zwaar op de te verschijnen spelletjes die er voor de iPad beschikbaar zullen komen. De tweede generatie van Apple’s paradepaardje is speciaal gemaakt om HD spellen dezelfde grafische uitspattingen te laten weergeven als de grote gameconsoles die op dit moment op de markt zijn en met succes, volgens onder andere een Senior VP van EA Mobile. De snellere core and de uitgebreide grafische mogelijkheden van de 2, zouden nieuwe mogelijkheden bieden voor mooiere spellen met een hogere kwaliteit: “Zo goed hebben we het nog niet gezien”.

De Vision Game Engine die speciaal ontwikkeld is voor iOS maakt optimaal gebruik van de twee camera’s die de tablet meegekregen heeft, onder andere door de mogelijkheid om mooiere en realistischere avatars te kunnen maken. Daarnaast zijn beide camera’s ook goed te gebruiken om sociale kenmerken in spellen in te bedden. Daarnaast is door de ontwikkelaar Trinigy optimaal gebruik gemaakt van de Havok Physics die in iOS gebruikt kunnen worden.

Als je echter nog een “oude” iPad tot je beschikking hebt en er nog niet aan zit te denken om een nieuwe 2 te kopen, hoef je echter niet te vrezen dat al deze spellen niet gaan werken. Van de 65.000 (en meer) spelletjes en apps die ontwikkeld zijn voor de eerste generatie, zal alles blijven werken, ook in nieuwere versies en op de tweede generatie. Het is natuurlijk de vraag of de nieuwe games zo mooi gaan zijn op de oude iPad, maar ze zullen hoogstwaarschijnlijk wel blijven werken.

Bron: Digitaltrends.com

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters