'iPad 2 in eerste drie maanden 5,5 miljoen keer over de toonbank'

De iPad 2 zal de eerste drie maanden na de officiƫle lancering maar liefst 5,5 miljoen keer over de toonbank gaan. Dat verwacht de Amerikaanse Apple-analist Gene Munster. Met het geschatte verkoopcijfer zou de iPad 2 de eerste versie achter zich laten.

Apple iPad 2

Munster heeft een aantal belangrijke indicaties dat de iPad 2 beter zal lopen dan zijn voorganger. Komende vrijdag komt het apparaat op de markt in Amerika. Twee weken later steekt de tablet de oceaan over en is hij ook in Europa te koop, vanaf 25 maart.

De Apple-producten gaan altijd bijzonder snel over de toonbank. De iPhone 4 verkocht in het eerste kwartaal 8,4 miljoen keer en de originele iPad 3.27 miljoen keer.

“De lengte van de rijen voor de Apple-winkels op de eerste dag van verkoop geven een goede indicatie over de vraag naar het apparaat”, meldt Munster. “Maar andere factoren moet je meewegen. Zoals het aantal online pre-orders, de vraag of internationaal gelijktijdig belangrijke apparaten worden uitgebracht, het weer, het tijdstip van de dag en de dag van de week. Al die factoren kunnen invloed uitoefenen op de bereidheid van de consument om in de rij te gaan staan.”

Munster denkt, alle omstandigheden bekijkend, dat de rijen voor de iPad 2 op de eerste dag niet zo lang zullen zijn als die van eerdere Apple-lanceringen.

Bron: Boy Genius Report

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters