'iPad 2 krijgt 80% marktaandeel in de Amerikaanse tabletmarkt in 2011'

Marktanalist Forrester beweert dat de iPad 2, Apple’s nieuwe tablet, ongeveer viervijfde van de Amerikaanse tabletmarkt in zijn bezit zal hebben in 2011. In 2010 was dat aandeel een stuk groter met de originele iPad.

Apple iPad 2

In februari dit jaar was het marktaandeel van de iPad volgens Strategy Analytics 75%. Dat was in Q3 2010 95% en in de kwartalen daarvoor alleen maar meer. Het is dan ook duidelijk dat het marktaandeel van de tablet in 2010 hoger lag dan 80%, en zeker in de Amerikaanse markt waar Apple traditioneel een hoger marktaandeel heeft dan in de rest van de wereld.

De iPad 2 werd afgelopen woensdag aangekondigd en heeft bijvoorbeeld een dualcore-processor, een dunnere behuizing en een tweetal camera’s als voordeel ten opzichte van de eerste iPad. En daarmee moet het apparaat dit jaar de harten van de consument gaan stelen, in combinatie met een prijs die erg competitief is gezien de prijs van de huidige concurrentie.

Die concurrentie zal dit jaar vooral komen van de tablets met de nieuwste versie van Google’s Android: Android 3.0. Daarbij komt nog een aantal alternatieven van bijvoorbeeld RIM en HP, die zich net als de iPad voornamelijk richten op een intuïtieve interface.

Dat de verwachting is dat Apple in Amerika met 80% marktaandeel aan de haal gaat wil niet zeggen dat dat in Europa, of Nederland, ook zo is. In onze regionen zal de tablet ongetwijfeld minder marktaandeel behalen, zoals dat altijd met de producten van Apple gaat aangezien Apple de meeste aftrek vindt in thuismarkt Amerika. Desalniettemin is de kans groot dat ook hier de iPad 2 met stip de bestverkochte tablet zal zijn.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Frank -

    Dat heeft te maken met vooruitziende blik en erop gegokt hebben dat het een succes wordt niks meer en minder.Alleen wij de consument moeten niet gek maken door de hype en zorgen dat ze niet het monopolie positie hebben voor de i-pad en andere Apple produkten.Overigens ik heb geen Apple produkten

  2. Ronald -

    Als dat gebeurt is het alleen omdat de andere fabrikanten een tekort hebben aan onderdelen(schermen) omdat Apple alles opkoopt 🙁

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via