iPad 2-leveringen in Amerika nu al weken vertraagd

De verkoop van de iPad 2 in de Verenigde Staten is nog maar net begonnen, maar nu al moet Apple bekendmaken dat de levering van de tablet met twee tot vier weken is vertraagd. En dat komt door de grote vraag.

ipad 2 trager

Toen Apple op 11 maart in de Verenigde Staten begon met de verkoop van de tablet, was de levertijd nog drie tot vijf dagen. Slechts enkele uren later steeg dat naar twee tot drie weken. Na 24 uur was het al drie tot vier weken, zowel voor de WiFi als voor de 3G-modellen.

De levertijden gelden voor de online bestellingen via www.apple.com. Maar wie in de rij ging staan voor een Apple-winkel ergens in Amerika, verging het vaak niet veel beter. De winkels waren niet in staat om de lange rijen te bedienen. Nogal wat mensen gingen zonder tablet naar huis en anderen namen genoegen met een variant die niet hun eerste keuze was.

Het zal weinigen verbazen als de levertijden de komende tijd blijven stijgen, want Apple kan de vraag kennelijk niet bijbenen. Sommige bloggers maken melding van rijen die anderhalf keer een heel winkelcentrum omcirkelen.

Een en ander roept vragen op of het in Europa ook zo zal gaan, als de tablet hier vanaf 25 maart wordt verkocht.

Ondanks de lange levertijden wijst alles erop dat Apple met de iPad 2 weer midden in de roos heeft geschoten. Hoeveel tablets er inmiddels in de handen van hun blije eigenaren zijn, krijgen we ongetwijfeld binnenkort van Apple te horen.

Apple mikt volgens berichten uit de telecomindustrie op de verkoop van veertig tot vijftig miljoen iPads dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via