'iPad 2 Plus komt al in september'

Apple zou een nieuwe versie van de iPad al in september willen uitbrengen, maar die zou geen grote wijzigingen bieden ten opzichte van de iPad 2. Er zouden slechts kleine verbeteringen zijn doorgevoerd.

Apple iPad 2

Het wordt de iPad 2 Plus genoemd in het blogcircuit. Hoe Apple dit product gaat noemen is onbekend.

De iPad 3 is dit dus niet. Wie op een totaal redesign zit te wachten, moet dat dus kennelijk nog even blijven doen. De iPad 2 Plus zou worden gepresenteerd ongeveer gelijktijdig met de volgende iPhone en het nieuwe iOS 5 besturingssysteem, dat beide apparaten zal aansturen.

Een en ander is naar boven gekomen uit de bevoorradingsketen van Apple, die fabrikanten heeft aangezocht voor componenten die marginaal verschillen van die in de huidige iPad. Wellicht komt er een verbeterd scherm. Het scherm bevat nu 132 pixels per inch en dat zou stijgen naar 250 tot 300 pixels per inch. Maar dat is net als alles over dit onderwerp pure speculatie.

Overigens is het nog steeds tamelijk lastig om aan een iPad 2 te komen. Wie een Apple Store binnenloopt, kan er meestal niet direct een meenemen; ze moeten worden besteld. Dat betekent dat de voorraden tablets bij Apple direct schoon op gaan. Dat maakt het gerucht over een nieuwe iPad ook enigszins ongeloofwaardig, maar bij Apple weet je het maar nooit.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters