iPad 2-verkopers lopen binnen op Ebay

Sommige mensen waren er vroeg bij om een iPad 2 te scoren, en willen hun dure tijd in de rij terugverdienen door het gewilde apparaat op Ebay of Marktplaats te verkopen. Waarmee ze op Ebay doorgaans winsten binnenharken van wel veertig tot vijftig procent boven de officiële verkoopprijs.

hoesje smart cover ipad 2

Sommige wederverkopers halen winsten van wel 53 procent boven de door Apple vastgestelde prijs voor de tablet, meldt Computerworld in een artikel. In Amerika staan de meeste tablets online, maar ook in veel andere landen zijn slimmeriken opgestaan die de tablet voor een veel hogere prijs op de veilingsite zetten. De hoogste prijs die tot nu tot op Ebay te vinden is voor het duurste model dat in de Amerikaanse Apple-winkel 829 dollar kost, is 1235 dollar.

Alles heeft te maken met het tekort aan iPads. Apple kan de vraag andermaal niet bijbenen en moet vrijwel overal nee verkopen. Ook in de Nederlandse Apple-winkels was de tablet al snel niet meer te krijgen en moeten mensen die hem online bestellen, nu drie tot vier weken wachten. Er wordt achter de schermen als een razende gewerkt om meer tablets de deur uit te krijgen, maar dat duurt nu eenmaal even.

Wie daarvoor geen geduld heeft, kan dus naar Ebay of Marktplaats gaan. In Nederland zijn de wederverkopers wat bescheidener: een 16 GB iPad 2 is al te krijgen voor 580 euro. Dat is honderd euro boven de inkoopprijs.

Op Marktplaats staan er enkele tientallen te koop, op Ebay zijn er nu wel 12.000 te vinden. Maar dat gaat om wereldwijd aanbod, waarvan de meesten (8000 stuks) in de VS worden doorverkocht.

Overigens is de originele iPad nog steeds overal te koop, ook gewoon in de Apple Stores, voor prijzen die veel lager liggen dan de introductie vorige zomer. Maar die lijkt veel minder populair dan het nieuwe product.

eBay Apple iPad 2

 

Bron: Computerworld, Marktplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters