'iPad 3 zou iPad mini zijn'

Officieel heeft Apple nog niet eens de tweede generatie iPad gepresenteerd, maar er gaan nu alweer geruchten over de derde generatie van de populaire tablet. Die zou een miniatuurversie worden van de huidige iPad.

iPad

De derde generatie iPad is volgens John Gruber, auteur van de website Daring Fireball, een tablet die ergens in de herfst zal uitkomen. Eigenlijk is het geen typenummer 3 waard, eerder een 2.5, vindt hij.

Gruber becommentarieerde de HP Touchpad, die gisteren werd gepresenteerd. Die tablet wordt pas ergens in de zomer op de markt gebracht. Gruber schreef bijna nonchalant op dat dit wel erg dicht bij de release van de iPad 3 is. En daarmee trok hij flink de aandacht.

Of die iPad 3, dat volgens de theorie van Gruber een 7-inch apparaat moet worden, echt in ontwikkeling is en tegen die tijd op de markt wordt gebracht, blijft natuurlijk gissen, maar hij heeft het vaker bij het rechte eind gehad. Gruber houdt het erop dat de iPad 2.5, zoals hij eigenlijk moet worden genoemd, ergens in september in de schappen zal liggen.

CNET heeft het verhaal ook gebracht waarmee het wat meer geloofwaardigheid heeft gekregen. Die site houdt het erop dat Apple ergens later dit jaar met de mini-iPad komt. Een iPad 3 zo kort na versie 2 is niet logisch, maar een compleet nieuw apparaat wel. En er wordt al erg lang over gekletst, over zo’n 7-inch versie van de Apple-tablet. Dat Apple niet te beroerd is om dezelfde apparaten in verschillende varianten uit te brengen, heeft de iPod wel bewezen. Maar tot dusver blijft het uiteraard afwachten of Apple dit allemaal echt gaat doen.

Bron: Phonedog

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters