'iPad 5 wordt een stuk dunner'

De volgende iPad, de vijfde tablet in de reeks die Apple zal uitbrengen, zal waarschijnlijk een stukje dunner zijn dan de huidige generatie iPads. Dat is te danken aan nieuwe technologie waardoor het scherm nog wat kan worden afgeslankt, meldt een analist van NPD DisplaySearch aan CNET.

Apple iPad 4 koopwijzer tablets

Apple zou de nieuwe generatie tablets willen onderwerpen aan een kleine technologische afslankkuur, waardoor er weer wat grammen en millimeters worden ingeleverd. De LED-plaat die voor het backlight zorgt op de tablet, is opnieuw ontworpen en dunner geworden. Daardoor kan de totale tablet ook wat dunner zijn.

De LED’s achter het scherm worden volgens NDP DisplaySearch opnieuw ontworpen, waardoor ze efficienter kunnen worden ingezet. Maar er zouden ook wat andere aanpassingen zijn waardoor de dikte van de tablet afneemt. ”De andere belangrijke wijziging die wij zien aankomen, is het gebruik van een film-gebaseerde tocuh sensor”, aldus analist Semenza van NDP DisplaySearch. De term IZGO valt hier, dat staat voor een technologie die afkomstig is van Sharp. Aanvankelijk werd verwacht dat deze kersverse technologie al in de eerste retina iPad (3) zou worden ingebouwd, maar dat gebeurde niet. IZGO wordt momenteel in smartphones gebruikt die alleen op de Japanse markt zijn uitgebracht.

De laatste twee generaties iPads zijn dikker en zwaarder geworden dan de iPad 2, wat voornamelijk te maken heeft met het retina scherm van de nieuwere generaties tablets. Die maakt bijvoorbeeld een zwaardere batterij noodzakelijk, omdat dit scherm meer energie slurpt.

Semenza wilde nog kwijt dat hij de nieuwe iPad verwacht in de herfst.

Bron: CNET

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters