'iPad 5 wordt een stuk dunner'

De volgende iPad, de vijfde tablet in de reeks die Apple zal uitbrengen, zal waarschijnlijk een stukje dunner zijn dan de huidige generatie iPads. Dat is te danken aan nieuwe technologie waardoor het scherm nog wat kan worden afgeslankt, meldt een analist van NPD DisplaySearch aan CNET.

Apple iPad 4 koopwijzer tablets

Apple zou de nieuwe generatie tablets willen onderwerpen aan een kleine technologische afslankkuur, waardoor er weer wat grammen en millimeters worden ingeleverd. De LED-plaat die voor het backlight zorgt op de tablet, is opnieuw ontworpen en dunner geworden. Daardoor kan de totale tablet ook wat dunner zijn.

De LED’s achter het scherm worden volgens NDP DisplaySearch opnieuw ontworpen, waardoor ze efficienter kunnen worden ingezet. Maar er zouden ook wat andere aanpassingen zijn waardoor de dikte van de tablet afneemt. ”De andere belangrijke wijziging die wij zien aankomen, is het gebruik van een film-gebaseerde tocuh sensor”, aldus analist Semenza van NDP DisplaySearch. De term IZGO valt hier, dat staat voor een technologie die afkomstig is van Sharp. Aanvankelijk werd verwacht dat deze kersverse technologie al in de eerste retina iPad (3) zou worden ingebouwd, maar dat gebeurde niet. IZGO wordt momenteel in smartphones gebruikt die alleen op de Japanse markt zijn uitgebracht.

De laatste twee generaties iPads zijn dikker en zwaarder geworden dan de iPad 2, wat voornamelijk te maken heeft met het retina scherm van de nieuwere generaties tablets. Die maakt bijvoorbeeld een zwaardere batterij noodzakelijk, omdat dit scherm meer energie slurpt.

Semenza wilde nog kwijt dat hij de nieuwe iPad verwacht in de herfst.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters