'iPad blijft tot zeker 2016 de tabletmarkt leiden'

Marktonderzoeksbureau Gartner heeft berekend dat de iPad van Apple nog tot zeker 2016 de tabletmarkt blijft domineren. Androidtablets komen er qua verkoopcijfers nogal ver achteraan, voorspelt het bedrijf.

De nieuwe Apple iPad foto

In 2012 worden er in totaal 118,9 miljoen tablets verkocht, zo berekent Gartner. Dat is 98 procent meer dan de 60 miljoen die vorig jaar werden verkocht. Daarna blijft de groei er stevig in zitten. De iPad is daarbij voortdurend de nummer een op de markt, met dik 61 procent marktaandeel in 2012. De leidende positie behoudt Apple ondanks de Kindle Fire van Amazon, die straks werelwijd verkocht zal worden en vanwege zijn lage prijs veel aftrek zal vinden. Ook wordt er tegen het eind van dit jaar wat marktaandeel afgesnoept door de Windows 8-tablets die tegen die tijd de markt op komen.

In 2016 heeft Android zijn opmars voortgezet op de tabletmarkt, maar de iPad blijft de bestverkopende met een marktaandeel van bijna 46 procent, aldus Gartner. De Windows 8-tablets bereiken een marktaandeel van niet meer dan 4,1 procent dit jaar en dat groeit naar bijna twaalf procent van de markt in 2016. Gartner denkt dat de Windowstablets vooral door bedrijven interessant worden gevonden, en in veel mindere mate door consumenten. De Windowstablets zijn makkelijk op te nemen in bedrijfsnetwerken.

Bedrijven kopen in 2015 meer dan een derde van alle tablets, voorspelt Gartner ook. Androidtablets hebben dit jaar een marktaandeel van 32 procent en dat groeit gestaag door naar iets meer dan 37 procent in 2016. De aantallen tablets zijn dan wel flink gestegen; uit een staatje blijkt dat er in 2016 volgens Gartner 169 miljoen iPads worden verkocht, nog eens 137 miljoen Androidtablets en 43 miljoen Windowstablets.

gartner tabletmarkt 

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. robert -

  In de technologie iets over 4 jaar voorspellen is in mijn ogen wat onzinnig. Een gevalletje lijntjes doortrekken kan iedereen.

  Ze houden geen rekening met Google die in juli goedkoop een tablet pc op de markt wilt brengen.
  Windows 8 die misschien een hit kan worden.

  Persoonlijk zie ik een windows 8 tablet pc met een zuinige x86 wel goed verkopen. Je kan daarmee alles op installeren zoals op een normale windows.

  Er is niet voor elk programma voor windows een app.

 2. Sjaakie -

  Wat moet je nou met zo`n bericht?? Is nog er ver weg, en het zal de consument een worst wezen hoevel van die dingen er in 2016 verkocht gaan worden. Dat analisten dit gaan bekijkne voor bedrijven is iets anders, maar die komen hier niet om iets te lezen!!

  1. Danijel -

   Nee, want analisten zijn geen gewone mensen 😕 Daarnaast, het geeft een duidelijke trend weer en het is ook nog eens erg opvallend omdat een handvol Android producenten gezamenlijk niet meer tablets dan Apple kunnen verkopen. Oftewel, nieuwswaardig, en daar denkt de overige Nederlandse media ook zo over 🙂

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters