'iPad blijft tot zeker 2016 de tabletmarkt leiden'

Marktonderzoeksbureau Gartner heeft berekend dat de iPad van Apple nog tot zeker 2016 de tabletmarkt blijft domineren. Androidtablets komen er qua verkoopcijfers nogal ver achteraan, voorspelt het bedrijf.

De nieuwe Apple iPad foto

In 2012 worden er in totaal 118,9 miljoen tablets verkocht, zo berekent Gartner. Dat is 98 procent meer dan de 60 miljoen die vorig jaar werden verkocht. Daarna blijft de groei er stevig in zitten. De iPad is daarbij voortdurend de nummer een op de markt, met dik 61 procent marktaandeel in 2012. De leidende positie behoudt Apple ondanks de Kindle Fire van Amazon, die straks werelwijd verkocht zal worden en vanwege zijn lage prijs veel aftrek zal vinden. Ook wordt er tegen het eind van dit jaar wat marktaandeel afgesnoept door de Windows 8-tablets die tegen die tijd de markt op komen.

In 2016 heeft Android zijn opmars voortgezet op de tabletmarkt, maar de iPad blijft de bestverkopende met een marktaandeel van bijna 46 procent, aldus Gartner. De Windows 8-tablets bereiken een marktaandeel van niet meer dan 4,1 procent dit jaar en dat groeit naar bijna twaalf procent van de markt in 2016. Gartner denkt dat de Windowstablets vooral door bedrijven interessant worden gevonden, en in veel mindere mate door consumenten. De Windowstablets zijn makkelijk op te nemen in bedrijfsnetwerken.

Bedrijven kopen in 2015 meer dan een derde van alle tablets, voorspelt Gartner ook. Androidtablets hebben dit jaar een marktaandeel van 32 procent en dat groeit gestaag door naar iets meer dan 37 procent in 2016. De aantallen tablets zijn dan wel flink gestegen; uit een staatje blijkt dat er in 2016 volgens Gartner 169 miljoen iPads worden verkocht, nog eens 137 miljoen Androidtablets en 43 miljoen Windowstablets.

gartner tabletmarkt 

Bron: Slashgear

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters