iPad blijft veruit populairste tablet

Weinig verrassend nieuws van IDC vandaag. De iPad van Apple blijft veruit de populairste tablet die er is. Het marktaandeel is zelfs na een aanvankelijke afname weer enigszins gestegen, van 68,2 naar zeventig procent.

De nieuwe Apple iPad

Apple verkocht van april tot juni in totaal 17 miljoen iPads. Het marktaandeel in dat kwartaal een jaar geleden op de tabletmarkt was 61,5 procent. Toen verkocht Apple 9,24 miljoen iPads. Een groei van 84 procent in een jaar tijd, als deze kwartalen worden vergeleken.

Volgens IDC hebben de meeste consumenten liever een iPad dan een andere tablet. Ook wordt de Apple-tablet boven andere verkozen in de ‘verticale markten’, zoals het onderwijs of, in Nederland, de politiek. De verkoopcijfers van de iPad in veel landen blijven stijgen.

Samsung verkocht in hetzelfde kwartaal 2,4 miljoen tablets, en is daarmee de nummer twee op de tabletmarkt. De Koreaanse gigant behaalde vorig kwartaal bijna tien procent marktaandeel. De Kindle Fire van Amazon werd 1,25 miljoen keer verkocht, en komt op vijf procent marktaandeel.

Daarna komen Asus en Acer, die op de vierde en vijfde plaats staan in de tabletranglijst. Asus verkocht er 885.000, wat een flinke groei is vergeleken met een jaar eerder: meer dan tweemaal zoveel. Acer heeft juist te maken met een daling van vertig procent, dat bedrijf raakte slechts 385.000 tablets kwijt.

De echte concurrentie voor de iPad wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar. Dan komen er nieuwe Kindle Fire-modellen van Amazon en een heleboel tablets met het nieuwe besturingssysteem Windows 8 en Windows RT. Ook probeert Google met de Nexustablet een deuk in het marktaandeel van Apple te schoppen.

Bron: tuaw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters