iPad blijft veruit populairste tablet

Weinig verrassend nieuws van IDC vandaag. De iPad van Apple blijft veruit de populairste tablet die er is. Het marktaandeel is zelfs na een aanvankelijke afname weer enigszins gestegen, van 68,2 naar zeventig procent.

De nieuwe Apple iPad

Apple verkocht van april tot juni in totaal 17 miljoen iPads. Het marktaandeel in dat kwartaal een jaar geleden op de tabletmarkt was 61,5 procent. Toen verkocht Apple 9,24 miljoen iPads. Een groei van 84 procent in een jaar tijd, als deze kwartalen worden vergeleken.

Volgens IDC hebben de meeste consumenten liever een iPad dan een andere tablet. Ook wordt de Apple-tablet boven andere verkozen in de ‘verticale markten’, zoals het onderwijs of, in Nederland, de politiek. De verkoopcijfers van de iPad in veel landen blijven stijgen.

Samsung verkocht in hetzelfde kwartaal 2,4 miljoen tablets, en is daarmee de nummer twee op de tabletmarkt. De Koreaanse gigant behaalde vorig kwartaal bijna tien procent marktaandeel. De Kindle Fire van Amazon werd 1,25 miljoen keer verkocht, en komt op vijf procent marktaandeel.

Daarna komen Asus en Acer, die op de vierde en vijfde plaats staan in de tabletranglijst. Asus verkocht er 885.000, wat een flinke groei is vergeleken met een jaar eerder: meer dan tweemaal zoveel. Acer heeft juist te maken met een daling van vertig procent, dat bedrijf raakte slechts 385.000 tablets kwijt.

De echte concurrentie voor de iPad wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar. Dan komen er nieuwe Kindle Fire-modellen van Amazon en een heleboel tablets met het nieuwe besturingssysteem Windows 8 en Windows RT. Ook probeert Google met de Nexustablet een deuk in het marktaandeel van Apple te schoppen.

Bron: tuaw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters