iPad-krant The Daily gaat live

Rupert Murdoch en Apple hebben samen de digitalekrant The Daily gelanceerd. De krant zal slechts een dollar per week kosten en elke dag zal dan een editie te downloaden zijn voor de iPad. Murdoch heeft al laten weten dat de krant ook naar andere tablets zal gaan komen.

In Amerika is de eerste echte digitale krant voor een tablet gelanceerd. Geruchten gingen al een tijd dat The Daily er aan zat te komen, maar gisteren avond was het dan zover. Topman van News Corp Rupert Murdoch en een manager van Apple wisten samen The Daily officieel aan te kondigen. Deze digitale krant heeft een redactie van ongeveer 100 man en kost een half miljoen dollar per week om te onderhouden. Het totale project kostte Murdoch in totaal 30 miljoen dollar om op te zetten, maar daarvoor is wel ’s werelds eerste digitale krant een feit geworden.

Volgens Murdoch is dit de toekomst van kranten aangezien papieren kranten en tijdschriften steeds lagere oplages krijgen omdat mensen het onhandig vinden. Voor het laatste nieuws wordt dan ook vaak online gekeken en The Daily wil hier dan ook handig op in gaan spelen. Opvallend is de prijs van de krant. Zo zal de krant slechts 0.99 dollar per week kosten of 39.99 dollar per jaar. Hiervoor krijgt men elke dag een digitale krant op zijn iPad die via de applicatie automatisch gedownload zal worden.

De krant is volledig interactief ook. Zo kunnen kruiswoordpuzzels digitaal gespeeld worden en uiteraard ook de laatste weer verwachting opgevraagd worden. Ook video’s en het delen van artikelen met Facebook en Twitter behoort tot de mogelijkheden. Ook het reageren op artikelen is mogelijk via de applicatie. Volgens Murdoch zal de krant ook naar andere tablets gaan komen in de toekomst zoals het Android OS. De krant is vooralsnog alleen in Amerika te kopen op de iPad. Later zal hij ook naar Engeland gaan komen volgens de uitgever.

The Daily

 

The Daily

 

The Daily

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters