'iPad-krant The Daily start over twee weken'

The Daily, de eerste krant die uitsluitend op de iPad kan worden gelezen, komt over twee weken voor het eerst uit. Het digitale dagblad heeft wat vertragingen opgelopen. De iPadkrant kost 99 dollarcent per week.

murdoch ipad news corpDe publicatie, die alleen digitaal wordt uitgebracht en alleen maar op een iPad is te lezen, is een poging van het bedrijf News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch om consumenten te dwingen te betalen voor online nieuws en zo te investeren in journalistiek gemaakte content. Andere uitgevers bekijken deze strategie met grote interesse.

Murdoch zei te hopen dat het digitale dagblad ergens in de komende twee weken uitkomt. News Corp had het eerder over 19 januari, maar dat werd niet gehaald.

News Corp maakt er werk van om geld te verdienen met digitale uitgaven. Afgelopen jaar werden de online edities van de Times of London en het News of the World achter een paywall gezet. Niet-abonnees konden de krant niet meer op het web lezen.

De zoon van Rupert Murdoch zei dat het plan voor de iPadkrant nu al positieve reacties van lezers heeft ontvangen en hij meldde dat News Corp binnen zes weken abonnementen mogelijk gaat maken. Hij zei dat het publiek erop zit te wachten, evenals adverteerders.

Of Murdoch ook andere bestaande kranten achter een paywall gaat zetten of uitsluitend digitaal op de iPad gaat uitbrengen, zoals bijvoorbeeld de tabloid The Sun, blijft onzeker. Murdoch meldde hierover dat News Corp hier ‘zeer voorzichtig’ mee is. Maar hij voegde eraan toe dat News Corp wellicht online lezers een deel van de content in rekening gaat brengen, terwijl het grootste deel van de online krant gratis blijft. Het lijkt wel zeker dat een flink deel van The Sun ook achter een paywall verdwijnt, en alleen voor betalende klanten beschikbaar blijft.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters