'iPad-krant wordt op 19 januari aangekondigd'

Apple en News Corp zouden op 19 januari hun gezamenlijke iPad-krant gaan aankondigen. De kans lijkt daarnaast ook aanwezig dat de Apple iPad 2 op dat moment de wereld in geholpen zal gaan worden.

Yahoo weet te melden dat op 19 januari er een event zal plaatsvinden van Apple. De producent lijkt dan haar volgende generatie iPad te gaan aankondigen. Vorig jaar wist Apple ook rond de zelfde tijd de eerste generatie van haar tablet in de wereld te helpen. Apple staat er om bekend dat het nagenoeg elk jaar rond de zelfde datum een opvolger van een product weet aan te kondigen waarbij het voor de iPhone traditiegetrouw ergens in juni is. De iPad lijkt voortaan op een januari aankondiging te kunnen rekenen aangezien hij vorig jaar op 27 januari het levenslicht zag.

Naast de aankondiging van de iPad 2 zal Apple naar verwachting ook haar Amerikaanse iPad-krant samen met News Corp gaan lanceren. De krant is speciaal voor de iPad ontworpen en een team van redacteuren van News Corp zou tijden uitsluitend aan deze speciale versie gewerkt hebben. De digitalekrant lijkt ook een eigen redactie te gaan krijgen die uitsluitend voor de iPad editie zal gaan schrijven. De krant zal volgens Yahoo The Daily gaan heten en geruchten over deze digitale editie wisten zich al eerder te verspreiden. Eerder ging men er echter nog vanuit dat de krant op 17 januari aangekondigd zou gaan worden.

Inmiddels lijkt de website van de krant al online te staan, zo ontdekte All About Phones. Uit de gegevens van de hoster van de krant blijkt News Corp inderdaad de eigenaar te zijn van het domein. Op de website kan men zijn e-mailadres achterlaten en daarnaast is een App Store applicatie-icoon te zien van de krant.

Naar verluid heeft Ruport Murdoch, eigenaar van News Corp, ongeveer 30 miljoen dollar over voor het project. Zo zouden de beste redacteurs voor de krant aangenomen zijn en daarnaast zou de krant vol nieuwe vernieuwingen zitten waarbij Murdoch zelf zijn vingers bij af kan likken. Volgens de krantenmagnaat is The Daily dan ook de volgende grote stap voor kranten en uitgevers. Beide partijen hebben echter geen reactie gegeven op de geruchten en ook een eventuele persconferentie is nog niet aangekondigd.

The Daily

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters