'iPad mini 2 mogelijk vertraagd door productieproblemen'

De lancering van de tweede iPad mini wordt mogelijk vertraagd door problemen met de productie van het beeldscherm van het tablet. Volgens bronnen die bekend zijn met de supply chain van Apple heeft het TFT-scherm een defect waardoor er ‘burn in’ optreedt.

Het beeldscherm van de iPad mini 2 wordt voornamelijk geproduceerd door LG en Samsung. Volgens de geruchten treedt het euvel vooral op bij de panelen die afkomstig zijn bij Sharp. Het defect is niet waar te nemen met het menselijk oog maar Apple stelt hoge kwaliteitseisen aan haar producten en weigert de iPad Mini 2 te leveren voordat het probleem is opgelost. Het nieuws is afkomstig van het Koreaanse ETnews dat doorgaans betrouwbare informatie over productieprocessen rapporteert.

Doordat het 7.9-inch scherm van de iPad mini 2 met een resolutie van 2048×1536 een aanzienlijk hogere pixeldichtheid heeft dan zijn voorganger is het lastig voor toeleveranciers om de schermen op grote schaal te produceren.

Apple is hard aan het werk om een oplossing voor het probleem te vinden. Mogelijk gaat zij Samsung inschakelen om LG en Sharp bij te staan met de productie. Samsung wist eerder een dergelijk probleem met het paneel van de eerste iPad met Retina-scherm op te lossen.

Apple heeft nog niet aangekondigd wanneer de iPad mini 2 in de winkels ligt. Tijdens de onthulling van het kleine tablet was sprake van een lancering later deze maand, het is niet duidelijk of deze productieproblemen invloed hebben op die toezegging.

Apple iPad mini 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters