'iPad mini 2 mogelijk vertraagd door productieproblemen'

De lancering van de tweede iPad mini wordt mogelijk vertraagd door problemen met de productie van het beeldscherm van het tablet. Volgens bronnen die bekend zijn met de supply chain van Apple heeft het TFT-scherm een defect waardoor er ‘burn in’ optreedt.

Het beeldscherm van de iPad mini 2 wordt voornamelijk geproduceerd door LG en Samsung. Volgens de geruchten treedt het euvel vooral op bij de panelen die afkomstig zijn bij Sharp. Het defect is niet waar te nemen met het menselijk oog maar Apple stelt hoge kwaliteitseisen aan haar producten en weigert de iPad Mini 2 te leveren voordat het probleem is opgelost. Het nieuws is afkomstig van het Koreaanse ETnews dat doorgaans betrouwbare informatie over productieprocessen rapporteert.

Doordat het 7.9-inch scherm van de iPad mini 2 met een resolutie van 2048×1536 een aanzienlijk hogere pixeldichtheid heeft dan zijn voorganger is het lastig voor toeleveranciers om de schermen op grote schaal te produceren.

Apple is hard aan het werk om een oplossing voor het probleem te vinden. Mogelijk gaat zij Samsung inschakelen om LG en Sharp bij te staan met de productie. Samsung wist eerder een dergelijk probleem met het paneel van de eerste iPad met Retina-scherm op te lossen.

Apple heeft nog niet aangekondigd wanneer de iPad mini 2 in de winkels ligt. Tijdens de onthulling van het kleine tablet was sprake van een lancering later deze maand, het is niet duidelijk of deze productieproblemen invloed hebben op die toezegging.

Apple iPad mini 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen 19 september iOS 11 lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters