'iPad mini 2 mogelijk vertraagd door productieproblemen'

De lancering van de tweede iPad mini wordt mogelijk vertraagd door problemen met de productie van het beeldscherm van het tablet. Volgens bronnen die bekend zijn met de supply chain van Apple heeft het TFT-scherm een defect waardoor er ‘burn in’ optreedt.

Het beeldscherm van de iPad mini 2 wordt voornamelijk geproduceerd door LG en Samsung. Volgens de geruchten treedt het euvel vooral op bij de panelen die afkomstig zijn bij Sharp. Het defect is niet waar te nemen met het menselijk oog maar Apple stelt hoge kwaliteitseisen aan haar producten en weigert de iPad Mini 2 te leveren voordat het probleem is opgelost. Het nieuws is afkomstig van het Koreaanse ETnews dat doorgaans betrouwbare informatie over productieprocessen rapporteert.

Doordat het 7.9-inch scherm van de iPad mini 2 met een resolutie van 2048×1536 een aanzienlijk hogere pixeldichtheid heeft dan zijn voorganger is het lastig voor toeleveranciers om de schermen op grote schaal te produceren.

Apple is hard aan het werk om een oplossing voor het probleem te vinden. Mogelijk gaat zij Samsung inschakelen om LG en Sharp bij te staan met de productie. Samsung wist eerder een dergelijk probleem met het paneel van de eerste iPad met Retina-scherm op te lossen.

Apple heeft nog niet aangekondigd wanneer de iPad mini 2 in de winkels ligt. Tijdens de onthulling van het kleine tablet was sprake van een lancering later deze maand, het is niet duidelijk of deze productieproblemen invloed hebben op die toezegging.

Apple iPad mini 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters