iPad ontploft in Australische Vodafonewinkel

Een winkel van provider Vodafone in de Australische stad Canberra is afgelopen week ontruimd geweest, nadat een iPad ontplofte en de winkel in rookwolken hulde.

Vlammen schoten de lucht in, toen het apparaat ineens ontplofte. De bron van het vuur is de onderkant, waar de stroomkabel was aangesloten, zo wordt vermoed. Het demomodel van de tablet van Apple produceerde daarna zulke rookwolken dat de winkel inderhaast werd geëvacueerd.

Vonken bleven inmiddels uit de onderkant van de tablet schieten. De brandweer werd erbij gehaald die het apparaat uit het stopcontact haalde. Niemand raakte gewond bij het incident.

Nieuwssite news.com.au heeft gehoord dat een vertegenwoordiger van Apple dezelfde dag nog naar de winkel is gekomen, om het incident te onderzoeken. De ontplofte iPad is meegenomen. De oorzaak is nog onbekend, en Apple wil er niets over zeggen.

iPad ontploft in Australische Vodafonewinkel 945162 e0a97c46 480d 11e3 889f 97711b41d0dd 
De ontplofte iPad

Bron: News.com.au

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Heartbreaker Soon -

  is dit niet normaal
  zo n toestel licht altijd aan de stroomkabel en de batterij geraakt dan oververhit
  ze kunnen beter de stroom af en toe uit zetten zodat de batterij een beetje kan werken
  als je een htc one altijd in de kabel laad heeft dat precies hetzelfde effect

 2. Quasimodo -

  Erg vreemd natuurlijk. Zo af en toe steken dit soort verhalen de kop op en dan wordt het afgedaan als een broodje aap verhaal. De betrouwbaarheid van het verhaal ligt nu toch wel erg anders omdat er dit maal een telecomprovider bij betrokken is en het is zich in een winkel afspeelt.
  Ik heb zelf wel eens met een iPad in mijn handen gestaan in een winkel waarbij het me opviel hoe enorm heet de achterkant geworden was. Die dingen liggen permanent onder stroom en als de buitenkant al zo heet is dan wil je niet weten hoe hoog de temperatuur van binnen op kan lopen. De gelovigen verwijzen het verhaal ongetwijfeld naar het land der fabelen maar ik zou me wel 2x bedenken voor ik een dergelijk apparaat op het nachtkastje van mijn kinderen leg.

  1. Bas_vhn -

   Ook zonder dit verhaal zou jij geen iPad op het nachtkastje van je kinderen leggen. Voor zover ik weet is dit altijd een battery issue, misschien een productie fout bij deze specifieke iPad? Het probleem zou gigantisch zijn als dit een grootschalige productie fout is, alleen ik vermoed dat er in dat geval dan ook wel meer van dit soort verhalen zouden zijn.

   1. Quasimodo -

    Apple is een bedrijf dat zwaar verdient over de ruggen van de trouwe klanten. En het klopt dat dat niet over mijn rug is. Bovendien stelt Apple zich op als een monopolist. Apple deelt niets met de samenleving zonder daar enorme winsten aan te koppelen, ze stellen namelijk het maken van winst als hoogste doel. Winst maken moet om innovatief te zijn maar Apple pronkt met de veren van een ander (ze produceren zelf nada) en pretenderen innovatief te zijn.
    Dat gezegd hebbende 😉

    Productie fouten staan nooit op zich zelf. 1 verkeerde accu of 1 verkeerde iPad geloof ik niet in. Je kunt dit negeren natuurlijk en het afdoen als een incident. Mijn ervaring is dat iPad's erg heet worden. Jij mag een andere ervaring hebben.

   2. Bas_vhn -

    Winst maken lijkt me het hoofddoel van ieder bedrijf. Het zijn geen charitatieve instellingen. Dat hun winstmarges erg hoog zijn ben ik met je eens. Volgens mij is de productie van de nieuwe Mac Pro trouwens in handen van Apple zelf in California, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Daarbij zijn er natuurlijk genoeg bedrijven die zelf niks produceren. Volgens jouw beredenatie zou ongeveer alleen Samsung kunnen pretenderen dat ze innovatief zijn.

    Mijn ervaring is inderdaad dat ze niet schrikbarend heet worden. Mijn ervaring is in dit geval meer waard dan jouw ervaring, aangezien ik daadwerkelijk een iPad bezit in tegenstelling tot jou. Als er meer van dit soort berichten naar buiten komen is het geen incident. Tot nu toe is dit echter de eerste keer dat ik een dergelijk verhaal ben tegengekomen, dus het lijkt me niet onrealistisch om dan afwachtend te zijn. Tevens produceert Apple niks zelf zoals je al aangaf. Dus mocht er een productiefout zijn met de batterij dan zit die fout dus bij de producent van deze specifieke batterij.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters