iPad Pro heeft ondersteuning voor USB 3.0

Enkele technici hebben de iPad Pro grondig geanalyseerd en hebben ontdekt dat het apparaat eigenlijk USB 3.0 kan ondersteunen aan de hand van zijn Lightning-poort.

Website iFixit, bekend om zijn teardowns van gadgets, ontdekte de ondersteuning bij het analyseren van de onderdelen in Apple’s nieuwste iPad. Het bedrijf heeft nu ook bevestigt dat de iPad Pro USB 3.0 kan ondersteunen maar besteedt er in zijn marketingcampagnes zo goed als geen aandacht aan. De Lightning-poort in het apparaat is in staat om aan de hand van een adapter data in hoge snelheid door te sturen.

Een USB 3.0-poort kan in theorie een snelheid halen tot en met 5Gbps, dat is zo’n tien keer sneller dan USB 2.0 met een theoretische snelheid van 480Mbps. De Lightning-kabel die momenteel bij de iPad Pro wordt verscheept ondersteunt echter geen USB 3.0. Wanneer Apple de mogelijkheid tot het gebruik van het snellere protocol dus ooit gaat aanbieden zal dat moeten gebeuren aan de hand van nieuwe kabels.

Het is niet volledig duidelijk waarom Apple zo stil is rond de ondersteuning van USB 3.0, en ook geen kabels levert die het protocol ondersteunen. Waarschijnlijk zit de strategie van Apple hier achter, die steed harder inzet op het synchroniseren van apparaten aan de hand van Wi-Fi. Voor het delen van bestanden en gegevens tussen apparaten wil Apple vooral inzetten op zijn eigen iCloud Drive.

iPad Pro heeft ondersteuning voor USB 3.0 ipad pro 

Bron: Artstechnica

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters