‘iPad Pro krijgt nieuwe Apple A9-processor’

Apple kondigt deze herfst waarschijnlijk een tablet aan voor de zakelijke markt, de iPad Pro. Deze tablet krijgt een scherm met een formaat van 12,9 inch en waarschijnlijk de modernste processor van Apple, de A9-chipset.

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit melden bronnen aan Apple Insider. Over de iPad Pro is inmiddels al het nodige geschreven. Zo zou de tablet eigenlijk vorig jaar al moeten worden aangekondigd, maar zou er onvoldoende capaciteit zijn in Apple’s fabrieken om de tablet te produceren, naast de iPhone 6, iPhone 6 Plus en bijvoorbeeld de Apple Watch.

Deze herfst moet het echt zo ver zijn. De tablet is inmiddels doorontwikkeld en zal bij zijn onthulling waarschijnlijk over Apple’s nieuwste functies en hardware beschikken. Zo krijgt de tablet waarschijnlijk Apple Pay, al is het formaat van de tablet niet echt handig om het apparaat te gebruiken als betaalmiddel.

Het scherm, met een formaat van maar liefst 12,9 inch, beschikt over ‘force touch’, waarmee de wijze waarop je op het scherm drukt wordt herkend en extra mogelijkheden biedt. In de tablet zit daarnaast Apple’s nieuwste processor, de A9-chipset.

Deze processor zou geproduceerd worden door Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan als enige ter wereld processors maken die zijn gebakken op 14 nanometer. Dit betekent dat deze chipsets zuiniger en efficiënter zijn dan andere processors.

In de tablet komt waarschijnlijk een USB-C-ingang, naast de gebruikelijke lightning-aansluiting waarmee je de tablet oplaadt. Daarnaast krijgt de iPad Pro misschien een stylus-pen, die via Bluetooth in contact staat met de tablet. Apple zou met de iPad Pro vooral mikken op de zakelijke markt, al zullen ongetwijfeld ook veel particulieren oren hebben naar de grootste iPad ooit.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters