iPad uitgeroepen tot snelst verkopende gadget ooit

Een analist heeft de iPad van Apple uitgeroepen tot het snelst verkopende elektronische apparaat ooit. De iPad ging volgens de analist al 8,5 miljoen keer over de toonbank in ruim een half jaar.

Apple iPad

De Apple iPad kreeg in het begin nogal wat kritiek te verduren, maar analisten wisten het al goed te voorspellen: de iPad zou beter verkopen dan de iPhone. En nu, ruim een half jaar na de release van de tablet in april, blijkt dat inderdaad waarheid te zijn geworden. Eerdere verkoopcijfers logen er al niet om, maar nu is de iPad zelfs uitgeroepen tot snelst verkopende gadget aller tijden.

Dat heeft Colin McGranahan van Bernstein Research gezegd. Volgens McGranahan is de iPad inmiddels acht en een half miljoen keer verkocht en daarmee een “doorslaand succes van ongekende proporties.” Volgens Paul McDougall, een schrijver van Information Week, is de iPad zelfs een bedreiging voor de PC-markt geworden. NPD kwam in een recent onderzoek tot de conclusie dat 13% van de iPad-bezitters een PC zou hebben gekocht als de iPad niet bestaan had.

Bron: The Unofficial Apple Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters