iPad vervangt vliegtuighandleidingen bij Alaska Airlines

Piloten sjouwen zich vaak een breuk aan handleidingen voor de vliegtuigen die zij moeten besturen. Dikke pakken papier, vergelijkbaar met telefoonboeken. Alaska Airlines heeft besloten om 41 van die boeken op een iPad te zetten en voortaan een tablet mee te geven aan zijn piloten. Dat scheelt een hele berg papier, en ook nog kerosine, meldt de luchtvaartmaatschappij.

Apple iPad 2

Door de pdf-jes met de vligtuighandleidingen op de tablet van Apple te plaatsen, scheelt dat een hoop opzoekwerk en gewicht. En dat gewicht van die handleidingen moet je niet onderschatten. De stapel handleidingen die een piloot verplicht bij zich moet hebben, kan wel 25 kilo wegen.

Alle piloten van Alaska Airlines sleuren zo dagelijks 2,4 miljoen pagina’s papier met zich mee. Tot nu dan, want binnenkort krijgen ze een tablet die net iets meer weegt dan een halve kilo met het hele pakket er in digitale vorm op.

Alaska Airlines geeft toe dat deze investering wat kost, maar die kosten haalt het bedrijf terug uit besparing van kerosine omdat er veel minder gewicht mee hoeft in de cockpit. En aanvullend verwacht Alaska Airlines dat de iPad ”minder rug- en spieraandoeningen oplevert, bij piloten die vluchtkoffers dragen”, aldus een persbericht van het bedrijf.

Voordat Alaska Airlines dit mocht doen, was wel toestemming van de FAA (luchtverkeersleiding) nodig. Die is er inmiddels.

Bron: Engadget

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters