iPadkrant The Daily verschijnt op 2 februari

iPadkrant The Daily, de eerste krant die uitsluitend voor de Apple-tablet wordt uitgebracht, gaat van start op 2 februari in New York.

The Daily

Dat is inmiddels officieel. News Corp, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Mudoch, lanceert de digitale krant in het Guggenheim Museum. Murdoch presenteert zijn nieuwe product zelf.

Daarbij moet Murdoch het doen zonder de aanwezigheid van Apple-baas Steve Jobs, die onlangs bekendmaakte dat hij zijn functie tijdelijk neerlegt vanwege ziekte. Al eerder was Jobs er een flinke tijd tussenuit vanwege een kankeroperatie, die hij goed doorstond.

De tweede man van de afdeling Internet Services van Apple, Eddy Cue, zal samen met Murdoch de presentatie voor zijn rekening nemen. Hij zal naar verwachting toelichten hoe het abonnementensysteem via iTunes werkt.

Veel uitgevers zullen de presentatie met grote belangstelling volgen. Er wordt veel van de iPad en andere tablets verwacht in de uitgeverswereld, die te kampen heeft met dalende lezersaantallen. De digitale uitgaven zouden wellicht een nieuwe impuls kunnen betekenen.

Hoewel de iPadkrant The Daily, met een redactie van honderd journalisten, het allereerste dagblad is dat speciaal voor de iPad wordt gemaakt, is het niet de eerste iPad-only uitgave. Al eerder kwam miljardair Richard Branson met een glossy tijdschrift. Eerder deze week werd bekend dat voormalig Newsweek-uitgever Mark Edmiston, nu chef van Nomad Editions, een reeks tijdschriften voor de iPad begint.

Maar een Nederlandse uitgever beweert de eerste te zijn met een iPad-only uitgave, die in tegenstelling tot de rest nog gratis is ook. TRVL Magazine is een reistijdschrift dat kosteloos via de App Store kan worden binnengehaald. Hoewel dit blad door Nederlandse uitgevers wordt uitgebracht, is het in het Engels geschreven.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters