Collectors item: Dit is de meest waardevolle iPhone ooit

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn vrij prijzig, maar er is een ander toestel van Apple dat nog veel meer waard is: de iPhone 2G.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 2GMisschien ben je al druk aan het sparen voor de relatief dure iPhone 7 of de iPhone 7 Plus, of ben je van plan om je huidige toestel in te ruilen. Wellicht is dat helemaal niet nodig, want er is een andere nog veel waardevollere iPhone die je misschien nog ergens hebt liggen: de iPhone 2G. Voor de prijs van het oude vlaggenschip kun je voor je hele gezin een nieuwe iPhone kopen.

Meest waardevolle iPhone

De meeste oude toestellen worden naar mate de tijd verstrijkt steeds minder waard. Bijna niemand heeft immers behoefte aan een achterhaald toestel, wat ook eerst het geval was met de iPhone 2G, de allereerste iPhone. Het toestel mistte essentiële functies die latere modellen wel hadden, waardoor het niet echt een aantrekkelijke keuze was voor de gemiddelde consument.

De meest recente grote update voor het toestel is 3.1.3, nog voor Apple zijn software iOS begon te noemen. Achteraf gezien had je er misschien toch wel eentje willen kopen. De iPhone 2G is sinds zijn debuut in 2007 namelijk echt een collectors item geworden, waar je duizenden euro’s voor kunt vragen. Het is dus de meest waardevolle iPhone aller tijden.

iPhone 2G

Waarom?

Het model werd in july 2008 uit de productie genomen, nadat er 6.1 miljoen exemplaren waren verkocht. Hoe kan iets waarvan zoveel exemplaren zijn verkocht toch zoveel waard zijn? Het is anno 2016 lastig om je voor te stellen, maar in 2007 gebruikte niemand smartphones. Ze waren net nieuw, onbekend terrein voor de gemiddelde consument. Cases, screen protectors en andere accessoires die zorgen dat je smartphone langer mee gaat waren nog helemaal niet populair. Veel iPhone 2G exemplaren hebben dan ook een gebarsten scherm, butsen of werken helemaal niet meer. Daarom is de iPhone 2G al helemaal veel waard als het model nog in zijn originele verpakking zit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters