'iPhone 3.0 OS nodig voor bellen via 3G met Skype'

De Skype-client die vandaag voor de iPhone is uitgekomen kan pas vanaf OS 3.0 voor de iPhone gebruik gaan maken van de UMTS-verbinding om mee te bellen. Momenteel kunnen gebruikers alleen via Wi-Fi met Skype bellen.

De Skype-applicatie die gisteren officieel werd aangekondigd is sinds vandaag te vinden in de App store van Apple. Momenteel kan de applicatie alleen via een Wi-Fi-netwerk verbinding maken met de Skype-server waardoor gebruikers alleen in de buurt van een hotspot gebruik kunnen maken van de gratis service. De algemene voorwaarden van Apple zorgen er namelijk voor dat een voip-applicatie alleen gebruik mag maken van een Wi-Fi-verbinding op de iPhone en niet van de 3G-verbinding die op de iPhone 3G te vinden is. Echter is op de onderstaande video te zien dat dit wel eens zou kunnen gaan veranderen met het nieuwe iPhone 3.0 OS. Een gebruiker heeft een iPhone 3G met 3.0-software erop voorzien van de nieuwe Skype-applicatie en daaruit blijkt dat de gebruiker via de 3G-verbinding kan bellen met Skype. Hierdoor kan de gebruiker gratis met zijn Skype-vrienden bellen, het is echter nog onduidelijk of Apple dit ook wel ziet zitten.

Naar verwachting zal Apple namelijk ook in de nieuwe software ervoor gaan zorgen dat applicaties aan dezelfde regels als bij de 2.0-software zijn gebonden, waardoor voip-applicaties zoals Skype wederom niet van de UMTS-verbinding gebruik mogen maken. Apple heeft namelijk veel contracten met providers gesloten waarin nadrukkelijk staat dat de iPhone geen voip-applicaties via het netwerk zal gaan toelaten. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuwe gerucht maar er zal waarschijnlijk pas meer duidelijkheid komen als de nieuwe software van Apple rond de zomer wordt vrijgegeven als een update voor iPhone’s.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters